3 / 12

Locul 2: IGD - NCH Advisors

Grupul italian Immobiliare Grande Distribuzione (IGD) a semnat la sfarsitul lunii martie un acord preliminar cu NCH Advisors, pentru a prelua reteaua de 15 magazine Winmarkt si o proprietate comerciala data spre inchiriere, valoarea tranzactiei fiind de 182,5 milioane euro.

NCH Advisors administreaza operatiunile din Romania ale fondului american de investitii Broadhurst, iar activitatile NCH (New Century Holdings) sunt conduse de controversatul om de afaceri Andrei Siminel (foto).

„Aceasta a fost o tranzactie care a durat foarte mult, daca ne gandim ca NCH a incercat timp de trei ani sa vanda portofoliul Winmarkt, iar initial suma ceruta era cuprinsa intre 250 si 280 milioane de euro”, ne-a spus reprezentantul Colliers.

Operatiunile pe care IGD le-a preluat de la fondurile de investitii Ivington Enterprises si Broadhurst Investment cuprinde 15 magazine Winmarkt cu o suprafata totala de 147.000 metri patrati si un spatiu comercial inchiriat in totalitate de catre o banca.

Portofoliul de participatii majoritare administrat de NCH Advisors, Inc. in Romania acopera domenii precum: industria alimentara (grupul Vel Pitar), real estate (retelele United Capital si IMS Proprietati), banci (Libra Bank), IT/Internet (Netbridge, Active Soft), productie si servicii industriale (Spiact, Sudarec si Romlux).

Cladirile comerciale preluate de catre IGD au o suprafata medie inchiriabila de 9.000 metri patrati si sunt situate in orasele Ploiesti, Buzau, Cluj, Bistrita, Galati, Braila, Alexandria, Piatra Neamt, Ramnicu Valcea, Slatina, Tulcea, Turda si Vaslui.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri