7 / 12

Locul 6: Raptis Kavouras - Costica Constanda

Dezvoltatorul imobiliar grec Raptis Kavouras a cumparat 1,6 hectare de teren din Satul Francez de la omul de afaceri Costica Constanda (foto), tranzactia fiind realizata pentru suma de 68 de milioane de euro si fiind intermediata de casa de avocatura Tuca, Zbarcea si Asociatii.

"Stim cu totii ca ecourile crizei subprime au dus la o scadere a numarului de tranzactii si in contextul acesta o tranzactie de 68 de milioane de euro pentru 1,6 ha de teren devine o tranzactie interesanta", a declarat Dan Borbely, Partener la Tuca Zbarcea si Asociatii si coordonator al departamentului de real estate.

Dezvoltatorul Raptis Kavouras intentioneaza ca pe suprafata de teren cumparata in Satul Francez sa dezvolte printre altele un complex de locuinte de lux si o galerie comerciala.

Aceasta a fost o tranzactie atipica, zona fiind una exclusivista, unde media pietei este de 791 euro/mp, iar acest teren a fost cumparat cu mult peste aceasta medie. Daca includem tranzactia, media pietei se ridica la 862 euro/mp”, ne-a mai explicat specialistul Colliers.

Omul de afaceri Costica Constanda a primit anul acesta, in urma unei decizii a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, o suprafata de 2,8 hectare din Satul Francez in schimbul Parcului Bordei si a anuntat ca va darama constructiile existente, urmand sa construiasca altele noi.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri