8 / 12

Locul 7: New Europe Property Investments - Avrig 35

Compania de investitii New Europe Property Investments (NEPI), inregistrata in Insula Man, a cumparat doua firme, care detin impreuna 18 proprietati in diferite orase din Romania, de la o companie din cadrul grupului Avrig 35, pretul net al investitiei, dupa scaderea datoriilor, fiind de circa 46,3 milioane de euro.

„Cladirile sunt cele in care se afla sucursalele de judet ale bancii Raiffeisen, deci aproximativ 90% din cele 18 proprietati sunt inchiriate de catre Raiffeisen. NEPI a studiat aceste proprietati din toamna anului 2007”, a declarat Georgiana Anghelus.

NEPI s-a listat in luna august 2007 pe piata AIM, administrata de Bursa din Londra, cu scopul de a utiliza cea mai mare parte a fondurilor rezultate pentru investitii pe piata imobiliara romaneasca.

„NEPI a mai cumparat si anul trecut patru proprietati imobiliare detinute de Flamingo in Bucuresti, Iasi, Bacau si Brasov, deci compania se uita dupa astfel de portofolii”, a adaugat specialistul Colliers.

Pentru inceput, investitiile companiei se vor concentra pe piata din Romania, dar va lua in calcul si oportunitatile de pe pietele din Europa Centrala si de Est. Ca strategie, pe termen mai lung, compania nu va investi pe o singura piata mai mult de 30% din fondurile totale.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri