2 / 4

AFI Cotroceni Park va valora 500 mil. euro dupa deschidere

AFI Cotroceni Park va fi deschis inaintea Craciunului, iar Reuven Havar nu vede o concurenta reala. Seful AFI Europe mizeaza pe suprafata proiectului, de circa 76.000 mp inchiriabili, pe chiria pe care o considera “modica”, dar si pe puterea brandurilor, precum Mango, ZARA, Pull and Bear, Massimo Dutti, InterSport, Mark and Spencer sau Levi’s.

“Cand vom deschide AFI Cotroceni Park, vom fi cel mai puternic dezvoltator de mall-uri din Romania. Dupa inaugurare, AFI Cotroceni Park va valora in jur de 500 milioane de euro. Are o pozitionare foarte buna, ceea ce reprezinta un mare avantaj pentru obtinerea finantarii primei cladiri de birouri, care va fi la doi pasi de mall”, enunta directorul AFI Europe Romania. El spune ca primeste aproape saptamanal oferte de preluare pentru proiectul AFI Cotroceni Park, ce vin din partea unor oamenii care cred ca grupul are probleme, insa discutiile se termina cand vine vorba de cifre.

In Ploiesti, pentru a face fata concurentei, AFI Europe a regandit proiectul de retail, conceptul de shopping mall fiind transformat intr-unul de street mall, cu toate magazinele sub un cort imens, a carui durata de viata va fi de 20 de ani.

“Proiectul este amplasat la o distanta de opt minute de mers pe jos din centrul orasului, iar noul concept ma va costa mult mai putin si astfel voi putea avea chirii foarte mici. Insa la Ploiesti nu am obtinut PUZ-ul si, prin urmare, va mai dura aproximativ un an si jumatate pana vom incepe lucrarile de constructie”, a adaugat Havar.

Terenurile detinute in Romania nu si-au pierdut din valoare, spune seful companiei, argumentand ca, intrucat compania-mama, Africa Israel, este listata la bursa, se face o evaluare a proprietatilor o data la patru luni. Astfel, la ultima evaluare, din luna februarie, toate terenurile valorau mai mult decat AFI Europe a platit la momentul achizitiei.

“Intr-adevar, acum cateva luni valoarea era dubla, insa nici acum nu este mai putin decat am platit, pentru ca niciodata nu am cumparat terenuri cu preturi umflate si toate terenurile au fost cumparate cu banii adusi de acasa. In afara de terenul fostei fabricii Inox, unde am platit 900 euro/mp, in rest am platit in jur de 500 sau chiar sub 500 euro/mp”, a explicat managerul companiei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri