3 / 5

Un trend impus de piata imobiliara

Reuven Havar, director general al al dezvoltatorului AFI Europe Romania, este de parere ca atitudinea agentilor imobiliari din piata locala nu a fost diferita fata de cea a colegilor din Europa, pentru ca toti au facut parte dintr-un trend impus de dinamismul pietei imobiliare.

„A fost un trend si sume mari de bani au fost rulate, insa acum intreaga piata imobiliara s-a schimbat si toti jucatorii vor trebui sa se adapteze situatiei. Toti cei care au facut parte din trend, fie ca a fost vorba de companii de consultanta, de investitori, dezvoltatori sau chiar de banci, cu totii se vor adapta sau vor disparea din piata”, explica Reuven Havar (foto).

Astfel, jucatorii din real estate vor fi mult mai atenti in luarea deciziilor, mai precauti atunci cand va fi vorba de noi achizitii, dar mai ales, vor pune un pret mai mare pe evaluarile proprietatilor. Un exemplu clar de atitudine deja schimbata este cea a arhitrectilor, spune Havar, care acum acorda o atentie deosebita detaliilor si ofera servicii mai elaborate.

„De exemplu, pana acum, volumul de munca al arhitectilor era enorm si nimeni nu avea timp pentru toate detaliile. Insa astazi, acest volum de munca a scazut dramatic, iar serviciile arhitectilor s-au dezvoltat vizibil. Acelasi lucru se va intampla, treptat, si cu serviciile agentilor imobiliari, cu totii ne adaptam la situatie, este ceva firesc”, afirma seful AFI Europe.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri