3 / 4

Afaceri de 120 mil. euro pentru actionarul Avantia in 2008

Grupul spaniol Peyber, actionarul principal si administratorul companiei Avantia, a raportat pentru anul trecut o cifra de afaceri de 120 milioane de euro, apropiata de nivelul inregistrat in 2007.

Juan Francisco Diaz, General Manager al Avantia si Corporate Manager al grupului Peyber, a explicat ca mentinerea acestei cifre, in contextul in care piata imobiliara spaniola si-a incetinit ritmul inca de acum doi ani, s-a datorat, in principal, concentrarii pe lucrarile de infrastructura.

„In Spania, grupul Peyber are activitati atat pe sectorul dezvoltarilor imobiliare, cat si pe sectorul de constructii, insa in ultimii patru ani ne-am indreptat atentia si spre lucrarile de infrastructura, pentru a echilibra incetinirea activitatii de dezvoltare propriu-zisa”, a enuntat Diaz.

Oficialul Avantia nu exclude lucrarile de infrastructura nici pe piata locala, spunand ca „multe milioane ar trebui investite in acest sector”, insa pentru moment, compania se va concentra pe dezvoltarile de tip rezidential si office.

Grupul Peyber a fost infiintat in anul 1994, la Madrid si are in portofoliu proiecte de constructii pentru clienti precum producatorul de mobila IKEA, McDonald’s, furnizorul de gaze Air Liquide, compania imobiliara Realia Business sau cea mai mare companie spaniola de asigurari, Mapfre.

Al doilea actionar al Avantia este compania de constructii spaniola Constructora Martin Olivares, cu o participatie de 12%.





Inapoi la articol

Setari Cookie-uri