1 / 4

De unde vin primii bani?

In urma unui studiu de fezabilitate de aproximativ un milion de euro, reprezentantul Axion Leisure Development spune ca investitiile pot fi recuperate in aproximativ opt ani. Proiectul reprezinta prima investitie a lui George Barbulescu, pana in prezent el ocupandu-se cu coordonarea unor proiecte imobiliare in Olanda. (Vezi profil LikedIn)

Terenul, cu o suprafata de circa 55 de hectare, amplasat pe platoul Vlasiei, apartine unui om de afaceri roman, care va participa la dezvoltarea proiectului, aducand, pe langa terenul evaluat la patru milioane de euro, si alte „zeci de milioane de euro, ce vor fi folositi in prima faza a Leisure Dome Bucharest". De asemenea, misteriosul proprietar „va aduce si alti investitori cu el”, la fel de interesati de investitiile intr-un astfel de proiect, potrivit reprezentantului Axion Leisure Development.

Contractul dintre proprietarul terenului si dezvoltator va fi semnat in toamna, iar Barbulescu nu a stabilit inca o localizare concreta, precizand doar ca este vorba de „un teren rezervat, in zona Snagov”.

In urma cu doi ani, tot in zona Snagov, pe un teren de 56 de hectare, compania South Pacific anunta ca va construi un circuit auto, parte dintr-un complex Grand Prix One, investitia fiind estimata de 250 de milioane de euro. Proiectul a fost inghetat la putin timp dupa lansare.

George Barbulescu mai estimeaza ca va obtine cel putin 50 milioane de euro de la Comisia Europeana, din fonduri nerambursabile, intrucat proiectul isi va asigura consumul de energie din resurse proprii. Conceptul energetic self-supporting va costa in total circa 80 milioane de euro.

„Am prezentat proiectul si la Bruxelles, intrucat mizam pe ajutorul Comisiei Europene si pe cel al Bancii Europene pentru Investitii. Credem ca investitorii isi vor recupera banii in circa opt ani”, a declarat George Barbulescu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri