6 / 7

Tranzactiile cu spatii industriale, sub 50.000 mp

Pe piata spatiilor industriale, singurul proiect finalizat in trimestrul al treilea este reprezentat de prima faza a Olympian Parks, din Brasov, cu o suprafata de 16.000 mp.

“Stocul modern de spatii logistice este estimat la circa 950.000 mp, dar in continuare cu foarte multe proiecte propuse spre dezvoltare pentru anii urmatori”, se mai arata in raport.

Consultantii Jones Lang LaSalle se asteapta ca in acest an preluarea de spatii logistice sa nu depaseasca 50.000 mp.

Cele mai importante tranzactii de spatii logistice in primele trei trimestre ale anului au fost: Orphee Beinoglou International Transports (ORBIT), care a inchiriat 6.600 mp in Bucharest West, Fresenius, cu 3.200mp in NordEst Logistic Park, Geodis Calberson, cu 8.400mp in ProLogis Park Bucharest A1, si Lagermax ,care a anuntat inchirierea a 2.230 mp in Equest Logistic Centre.

Chiriile pentru spatiile logistice moderne variaza intre 4-4,5 euro/mp/luna, chiriile cele mai mici fiind obtinute in cazul unor tranzactii de inchiriere pentru suprafete logistice mari.

Jones Lang LaSalle este una din cele mai mari companii de consultanta imobiliara din piata locala, cu o cifra de afaceri de 2,78 milioane de euro in anul 2008.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri