1 / 5

'Criza ne-a invatat sa fim detinatori de portofolii'

Cu 160 de apartamente nevandute in Bucuresti si un portofoliu de terenuri de 1,2 milioane mp in tara, dezvoltatorul Impact, controlat de omul de afaceri Dan Ioan Popp (foto), are planuri optimiste pentru anul in curs. Vanzarile de locuinte trebuie sa creasca cu 10% fata de anul trecut si 15.000 mp de terenuri, impartite in circa 500 de loturi, trebuie sa isi gaseasca noi proprietari.

Seful Impact pune accent pe diferentierea produselor, iar daca in anii de boom dezvoltatorul era focusat pe un singur segment de cumparatori, denumit generic middle class, acum este concentrat pe ideea de supermarket imobiliar sau de toate, pentru toti.

“Criza ne-a invatat sa fim detinatori de portofolii. Suntem orientati catre ideea de supermarket imobiliar si nu de ofertant al unui produs. Daca vorbim de o piramida a veniturilor, atunci putem spune ca am coborat cu o paleta larga de oferte catre bazele piramidei”, a explicat Popp.

La inceputul lunii, Impact a lansat conceptul “Do it yourself”, printe care preturile locuintelor din ansamblul Greenfield coboara cu 40% daca potentialul client este dispus sa compartimenteze, echipeze si sa finiseze apartamentul in regie proprie. Daca opteaza doar pentru finisarea in regie proprie, atunci preturile scad cu 10% fata de pretul aceluiasi apartament “la cheie”.

De exemplu, pentru o garsoniera preturile pot cobori de la 70.000 euro la circa 42.000 euro, in timp ce pentru un apartament cu trei camere, reducerea poate ajunge de la 110.000 euro la circa 65.000 euro.

Proiectul Greenfield aste amplasat in apropiere de Gradina Zoologica din nordul Bucurestiului si cuprinde 684 de apartamente, dintre care 160 sunt nevandute. Si aceste locuinte vor fi vandute in mod diferentiat, in functie de posibilitatile clientilor.

“Circa 60% dintre apartamentele pe care le avem la vanzare in Greenfield sunt gata. Restul de 40% pot fi vandute in diferite stadii, la rosu (n.r: partial finisate), la gri (n.r: lipsite complet de finisaje) sau necompartimentate”, a mai spus Popp.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri