4 / 5

“Romanii nu au conceptul spatiului comun”

Dezvoltatorul Impact a anuntat ca va incepe in acest an constructia fazei a doua din Greenfield, care va cuprinde trei ansambluri rezidentiale Bloom, Briza Verde si Tatto. Cele trei ansambluri vor totaliza 600 de apartamente, dispuse in 16 blocuri, insa pentru inceput Impact va incepe constructia doar a trei blocuri, cate unul in fiecare ansamblu.

“Un bloc va avea 40 de apartamente si va necesita o investitie de trei milioane de euro. Finantarea va fi acoperita atat din contractele de rezervare, cat si de la banci, care s-au aratat interesate, dupa ce vom atinge un grad de 60-70% de rezervari”, au declarat reprezentantii Impact.

Preturile pentru noile apartamente vor cu circa 9,3% mai mici fata de pretul mediu al unei locuinte finalizate, insa dferentele de pret pot ajunge si la 40%, potrivit lui Dan Popp, intrucat noile cartiere se bazeaza pe conceptul de spatiu comun.

“Este un nou tip de dezvoltare, care pleaca de la ideea ca nu trebuie sa ai toate spatiile pe care le utilizezi in incinta locuintei. De exemplu, spatiul pentru spalat si uscat rufe sau spatiul pentru serbatul zilei poate fi unul comun. Din pacate, romanii nu au conceptul spatiului comun, insa este o mentalitate gresita, pentru ca platesti in plus niste mp pe care ii poti imparti cu altii”, a mai explicat Popp.

Cele trei ansambluri se vor adresa unui target diferentiat: Bloom va fi pentru familie, Briza Verde pentru relaxare, iar Tatoo pentru cei “tineri si nelinistiti”. Fiecare ansamblu va include si o gradina amenajata, care sa poata fi folosita de toti locatarii respectivului ansamblu.

Impact a anuntat pentru primul trimestru al acestui an o cifra de afaceri de 9,32 milioane de lei, in scadere cu 43% fata de aceeasi perioada a anului trecut si un profit net de 216.000 lei, cu 83% mai mic fata de cel din primul trimestru din 2009.

In prezent, Impact are un capital social de 200 milioane lei, impartit in 200 milioane actiuni cu o valoare nominala de 1 leu. Principalii actionari sunt Dan Ioan Popp, cu o detinere de 22,06%, si Carmen Sandulescu, cu o participatie de 11,61%. La finalul anului trecut , in actionariat a intrat si fondul de investitii american Franklin Templeton, care detine 6% din companie.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri