Una dintre cele mai mari provocari ale companiilor care isi doresc sa ofere beneficii extrasalariale angajatilor este sa identifice acele elemente care sa fie pe placul oamenilor, care isi doresc lucruri total diferite, in functie de varsta, gen sau statut social, a declarat Nevenca Doca, director HR al Bancii Transilvania.

Banca Transilvania are in prezent peste 7.600 de angajati, dintre care aproape 7.000 sunt activi, restul fiind reprezentat de angajate aflate in concediu de crestere a copilului.

"Cea mai mare provocare in gestionarea unui numar atat de mare de angajati este sa gasesti acele programe care sa le placa si care sa ii tina motivati si care sa fie mai greu de copiat. Cu un anumit buget si cu o anumita putere de negociere orice angajator poate sa copieze acelasi pachet de beneficii sau cu mici variatii", a precizat Nevenca Doca.

Potrivit acesteia, un angajator se poate diferentia de ceilalti prin mediul pe care il creaza in companie pentru angajatii sai.

"Credem ca un angajator se poate diferentia prin crearea acelui mediu de lucru care sa iti faca placere, care te face sa te trezesti cu entuziasm dimineata si sa mergi cu placere la serviciu. Asta inseamna un mediu prietenos, un manager de calitate, in care sa simti ca adaugi valoare, ca ai relevanta. Nu poti sa fii un angajat fericit daca nu esti un om fericit. Este esential sa fii sanatos, sa stii sa ai grija de tine, sa iti alimentezi nevoile de socializare, nevoile intelectuale, cele spirituale. Calitatea actului de management este foarte importanta in starea de bine a unui angajat si ma gandesc aici la un manager care sa te incurajeze, sa te sustina, sa te invete, sa isi dea feedback, sa te ajute sa cresti, sa te simti ca a meritat sa te trezesti dimineata, dincolo de ziua de salariu", a explicat directorul de resurse umane al Bancii Transilvania.

Ce isi doresc angajatii

De asemenea, importante in motivarea si loializarea angajatilor sunt beneficiile extrasalariale oferite, iar angajatorii trebuie sa tina cont de dorintele oamenilor in intocmirea pachetelor.

"Sunt diferente (intre ceea ce isi doresc angajatii - n.red) si aici este provocarea de a gasi ceva care sa satisfaca pe toata lumea, fara sa creezi discriminari. (...) Sunt diferente in functie de varsta, in functie de gen, diferente intre angajatii care au copii si cei care nu au. Angajatii devin foarte constienti de importanta pachetelor de servicii medicale private in momentul in care se pregatesc sa aiba un copil. In randul angajatilor mai tineri prind bine biletele la concert, film, teatru sau o pizza in doi", a mai spus Nevenca Doca.

Ea a adaugat ca Banca Transilvania a extins recent pachetul de beneficii medicale oferite angajatilor, astfel incat sa beneficieze de mai multe servicii.

"Ii incurajam sa il foloseasca pentru ca este mult mai benefic si mai ieftin sa previi decat sa tratezi", a precizat Nevenca Doca, director HR al Bancii Transilvania.

Banca Transilvania este una dintre cele mai profitabile banci din piata locala, inregistrand anul trecut un profit net record, de circa 500 milioane de euro, de pe urma achizitiei Volksbank. Banca cu sediul la Cluj si-a consolidat echipa prin preluarea unei mari parti a angajatilor Volksbank. Activele bancii au crescut cu 32,6% in 2015, ajungand la 47,24 miliarde lei, din care cresterea organica a insemnat peste 10%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »


Setari Cookie-uri