ING Bank a inceput procesul de migrare a portofoliului de carduri la tehnologia contactless, piata din Romania urmand sa beneficieze in 2-3 ani de cel putin 700.000 de carduri contactless emise de banca olandeza pentru clientii carora le expira cardul traditional. Daca si alte banci isi vor intensifica eforturile de promovare a cardurilor de acest tip, tehnologia contactless ar putea deveni ceva obisnuit in peisajul bancar romanesc.

ING Bank Romania a lansat la sfarsitul lui 2012 primele carduri contactless, la inceput Mastercard, iar anul trecut a introdus si carduri Visa. Tot in 2013, ING a inceput migrarea portofoliului de carduri la tehnologia contactless, deci, in 2-3 ani, intreg portofoliul ING, de un milion de carduri active, va deveni contactless.

"Nu este usor sa atingi o masa critica, tinand cont ca sunt aproximativ 14 milioane de carduri in Romania", a declarat, pentru wall-street.ro, Cristian Lia, manager Cards Administration in cadrul ING Bank.

Clientii ING vor trece automat la cardurile contactless la expirarea cardului sau daca solicita un astfel de produs. Trecerea automata se va face fara costuri suplimentare, comisionul de administrare fiind aceleasi ca in cazul unui card traditional.

Pe langa ING, cei mai mari emitatori de carduri si POS-uri contactless sunt BRD, BCR si Raiffeisen Bank. Banca Transilvania a intrat recent si ea pe aceasta nisa si ar putea sa aiba o campanie mai agresiva de promovare a acestei tehnologii, fiind in general mai dinamica decat BCR sau BRD. La nivelul intregii piete, sunt in jur de 5.000-6.000 de POS-uri contactless, cele mai multe in Bucuresti.

Printre cei mai mari comercianti care au POS-uri contactless instalate sunt Carrefour, Auchan, farmaciile Sensiblu si Helpnet, Inmedio, dar si afaceri mai mici precum shaormeria Dristor.

Vrei sa afli mai multe despre cele mai noi tehnologii din piata bancara? Citeste sectiunea wall-street.ro dedicata inovatiei in banking.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri