Peste 20% dintre romani s-au imprumutat anul trecut des si foarte des pentru a-si plati facturile, arata un sondaj realizat de site-ul ivox.ro.

In schimb, 53,7% dintre acestia nu au apelat la imprumutul banilor deloc anul trecut, sau daca au facut-o, a fost rar.

Mai mult de jumatate dintre respondenti au declarat au datorii, in timp ce 34,4% dintre ei sustin ca intampina dificultati mari si foarte mari in achitarea acestora, iar cei mai multi respondenti (41,3%) sunt de parere ca intampina dificultati in platirea datoriilor doar intr-o masura medie.

De asemenea, peste 50% dintre cei chestionati au spus ca isi evalueaza situatia financiara ca fiind una proasta sau foarte proasta, in timp ce doar putin mai mult de o treime (38,7%) se declara satisfacuti.

In plus, 60,7% dintre subiecti au spus ca nivelul cheltuielilor lunare nu le permita sa ramana cu bani necheltuiti pana la momentul venirii urmatoarelor venituri. "Doar 13,6% dintre respondenti raman des si foarte des cu bani necheltuiti din veniturile lunii precendente.

In ceea ce priveste economisirea banilor, cea mai mare parte a participantilor la sondaj (42,8%) nu au economisit deloc in decursul anului trecut.

Un sfert din ei au reusit totusi sa puna bani de o parte, economisind sume pana in 1.000 de lei, in timp ce restul respondentilor (32%) a economist mai mult de 1.000 de lei", se arata in studiul citat.

Analiza a fost realizata in perioada 2-15 mai, pe un esantion de aproape 6.000 de utilizatori ai site-ului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
6 site-uri care iti ofera bani in schimbul sondajelor de opinie