Peste 20% dintre romani s-au imprumutat anul trecut des si foarte des pentru a-si plati facturile, arata un sondaj realizat de site-ul ivox.ro.
In schimb, 53,7% dintre acestia nu au apelat la imprumutul banilor deloc anul trecut, sau daca au facut-o, a fost rar.

Mai mult de jumatate dintre respondenti au declarat au datorii, in timp ce 34,4% dintre ei sustin ca intampina dificultati mari si foarte mari in achitarea acestora, iar cei mai multi respondenti (41,3%) sunt de parere ca intampina dificultati in platirea datoriilor doar intr-o masura medie.

De asemenea, peste 50% dintre cei chestionati au spus ca isi evalueaza situatia financiara ca fiind una proasta sau foarte proasta, in timp ce doar putin mai mult de o treime (38,7%) se declara satisfacuti.

In plus, 60,7% dintre subiecti au spus ca nivelul cheltuielilor lunare nu le permita sa ramana cu bani necheltuiti pana la momentul venirii urmatoarelor venituri. "Doar 13,6% dintre respondenti raman des si foarte des cu bani necheltuiti din veniturile lunii precendente.

In ceea ce priveste economisirea banilor, cea mai mare parte a participantilor la sondaj (42,8%) nu au economisit deloc in decursul anului trecut.

Un sfert din ei au reusit totusi sa puna bani de o parte, economisind sume pana in 1.000 de lei, in timp ce restul respondentilor (32%) a economist mai mult de 1.000 de lei", se arata in studiul citat.

Analiza a fost realizata in perioada 2-15 mai, pe un esantion de aproape 6.000 de utilizatori ai site-ului.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri