Ministerul Agriculturii pregateste o "lista neagra" cu fermierii si institutiile care nu vor mai primi subventii

Ministerul Agriculturii va pregati in acest an o "lista neagra", care va include fermierii inactivi si institutiile care detin terenuri si care primeau subventii, astfel incat acestia sa nu mai beneficieze de platile pe suprafata, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

"Se introduce un nou concept, conceptul de fermier activ, astfel incat nu mai pot beneficia de plati directe decat acei fermieri care inregistreaza si lucreaza in agricultura. Exemple sunt numeroase, consiliile locale, aeroportul nu stiu care din Bucuresti sau din alte zone care pana acum cel putin pe pajisti, pe administrarea corecta in bune conditii agricole si de mediu a pajistilor, primeau aceste plati directe", a spus ministrul.

El a explicat ca, nefiind fermieri activi, aceste institutii si fermieri vor figura pe "o lista neagra" si nu vor mai putea primi platile pe suprafata. "Nu este o categorie foarte mare astfel incat sa creeze probleme. Mai mult, acest lucru cred ca aduce avantaje pentru cei care lucreaza in agricultura", a spus Daniel Constantin, citat de Mediafax.

Ministrul a afirmat ca lista va fi definitivata in acest an, perioada in care va fi definit si conceptul de "fermier activ". "Este o definitie pe care o vom lua impreuna pe parcursul anului 2014. In momentul de fata exista un inceput de lista neagra pe care vor figura toate categoriile pe care dumneavoastra le propuneti. Ca atare, pana la sfarsitul acestui an va invitam sa ne spuneti ce categorii vreti sa excludeti de la platile directe si vom defini in felul acesta prin negatie ce inseamna fermierul activ", li s-a adresat Constantin reprezentantilor fermierilor.

Sursa foto: Cultura de vita-de-vie/Shutterstock.com

Citeste si:
Daniel Constantin si Sorin Cimpeanu au fost primiti in PNL
Fostii lideri ai Pro Romania,...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

Sursa foto: Cultura de vita-de-vie/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Agricultură »Setari Cookie-uri