Pe suprafete extinse din Dobrogea si, izolat, din Muntenia, Moldova, Crisana, Transilvania si Oltenia se vor afla sub fenomenul de seceta pedologica, dar in solurile agricole cu o buna aprovizionare cu apa dezvoltarea culturilor se va desfasura normal, reiese din prognoza agrometeorologica valabila in intervalul 29 iulie - 4 august, si publicata de Administratia Nationala de Meteorologie, scrie Agerpres.

Conform specialistilor, in cultura de porumb, aprovizionarea cu apa pe profilul de sol 0-100 cm, se va situa in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in cea mai mare parte a regiunilor agricole. In acelasi timp, pe suprafete extinse din Dobrogea, estul si izolat in sudul Munteniei, local in sudul Moldovei, nord-vestul Crisanei, centrul Transilvaniei si al Olteniei, se va semnala fenomenul de seceta pedologica moderata si puternica.

Din punct de vedere meteorologic, prognoza ANM releva ca perioada 29 iulie — 4 august se va caracteriza printr-un regim termic al aerului mai ridicat decat in mod normal, la nivelul intregii tari. Temperatura medie diurna a aerului se va situa intre 19 si 29 de grade Celsius, valori mai ridicate cu pana la 6 grade Celsius in raport cu mediile multianuale, in cea mai mare parte a regiunilor agricole. Maxima aerului se va incadra intre 25 si 34 de grade Celsius, in aproape toata tara, in timp ce minima va fi cuprinsa intre 12 si 23 de grade Celsius.

Sursa foto: Seceta, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri