Salbac, companie din Grupul Agricola, a facut o investitie de 1,7 milioane de euro in fabrica de carne de la Bacau, pentru a creste productia de salamuri crud-uscate cu 25%, in conditiile in care fabrica in care se obtine Salamul de Sibiu este capacitata la maxim.

Suplimentarea productiei de salamuri crud-uscate va fi asigurata prin noua linie tehnologica dezvoltata in fabrica de preparate de carne a companiei Salbac. Investitia a fost astfel destinata unor noi tunele de maturare a salamurilor, depozite de produs finit, dar si o sectie de feliere-vacuumare.

"Aceasta investitie este o decizie strategica in industria procesatoare din cadrul companiei, in conditiile in care dorin sa ne extindem in zona produselor crud-uscate, cu mult mai curate decat celelalte. In plus, odata cu extinderea capacitatii de productie vom dezvolta si produse noi, printre care un salam de vara uscat maturat cu fum rece", precizeaza Grigore Horoi, presedintele Grupului Agricola.

Compania Salbac mai detine o fabrica in Bacau, unde se produce Salamul de Sibiu, care detine o pondere de circa 50% din totalul vanzarilor pe segmentul de salamuri crud-uscate. Intrucat acest tip de salam are o perioada de maturare de 70 de zile, prima fabrica a fost capacitata la maximum.

Salamul de Sibiu este cel mai vandut produs pe sectorul de preparate crud-uscate ale companiei Salbac, fiind, de altfel, lider de segment pe piata din Romania, cu o cota de circa 51%.

"Am transferat o parte din productie la noua fabrica pentru a permite o productie mai mare a salamului de Sibiu. Am eliberat astfel niste spatii la cealalta fabrica, iar aici putem sa ne concentram mai mult pe productia catorva produse, cum ar fi salamurile Ambasador si Chorizo si alte produse pe care le avem inca in cercetare", explica Angelica Smil Boboutanu, directorul general Salbac.

Daca in 2013 cantitatea de Salam de Sibiu produsa a fost de 731 de tone, pentru 2014 productia se va ridica la 850 de tone. In schimb, productia totala pe segmentul de salamuri crud uscate va urca de la 1.625 tone, in 2013, la 1.800 de tone pentru acest an. Directorul Salbac apreciaza astfel ca in jur de 80% din investitia totala de 1,7 milioane euro va fi recuperata in termen de trei ani.

Salbac a inregistrat in 2013 o cifra de afaceri de 88 milioane lei, in crestere cu 7% fata de anul precedent, iar pentru 2014 a bugetat o cifra de afaceri de 95 milioane lei, un avans de circa 10%. Compania are in total 290 de angajati.

Agricola este unul dintre cei mai mari producatori de carne de pui din Romania si principalul exportator din aceasta categorie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri