BERD acorda o finantare de 20 mil. euro francezilor de la Soufflet

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) acorda o finantare de 20 de milioane de euro grupului francez Soufflet, care va investi in Romania, Polonia si Ucraina, pentru extinderea productiei de cereale si a retelei de depozite pentru cereale, se arata intr-un comunicat al institutei, scrie Mediafax.

Proiectul grupului francez vizeaza consolidarea afacerii din cele trei tari prin crearea unei noi companii, International Grains Silos, in care BERD va detine o participatie de 35%. Soufflet are in plan dezvoltarea unui lant integrat de productie a maltului in regiunea in care investeste BERD. "Acest nou acord ne va permite sa intensificam cooperarea pe care o avem cu Soufflet, care pana acum s-a dovedit a fi una de succes. Producatorii din regiunea unde actioneaza BERD, care are un potential agricol ridicat, vor avea de castigat in urma infiintarii acestui lant integrat, care asigura o infrastructura imbunatatita", a declarat Gilles Mettetal, directorul BERD pentru agricultura.

Astfel, Soufflet vizeaza recoltarea de la fermieri, procesarea in silozuri si producerea maltului, cu scopul de a vinde produsele pe pietele de export sau catre fabricile de bere. "Acest proiect confirma rolul pe care BERD il are asupra sectorului agricol din Europa de Est. Parteneriatul nostru cu BERD asigura un sprijin important grupului, pentru dezvoltarea productiei de cereale si a exportului in regiune", a afirmat Laurent Bernasse, directorul financiar al Soufflet.

Soufflet Group este unul dintre cei mai mari operatori de pe piata cerealelor la nivel mondial, iar in Romania detine cea mai mare fabrica de malt din tara, Soufflet Malt House, cu o capacitate de productie anuala de 105.000 de tone. Grupul francez a intrat pe piata romaneasca in iulie 2009, cand a deschis fabrica din Buzau dupa o investitie de 60 de milioane de euro.

Banca europeana si grupul BERD au initiat primul proiect impreuna in anul 1998, pana in prezent deruland 20 de investitii comune. BERD a investit pana acum peste 8 miliarde de euro in proiecte de dezvoltare a sectorului agricol, inclusiv in Romania.

Citeste si:
BERD vrea rapoarte de analiză pentru companiile medii de pe bursa...
BERD vrea acoperirea cu...

Sursa foto: Malt, Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Agricultură »Citește și
Program de 26 mil. lei pentru infiintarea de IMM-uri in mediul rural
Setari Cookie-uri