24 Septembrie 2014

Cele mai scumpe alimente din lume: covrigul care costa 1.000 $



Chiar si banalul covrig poate fi inclus usor in topul celor mai scumpe alimente din lume. Lucru cert daca luam in considerare pretul astronomic: 1.000 de dolari.

Ciuperci Matsutake - 1.000 $ pentru 450 grame

Ciupercile Matsutake au acest pret piperat datorita raritatii lor. Aparitia lor era in trecut primul semn al venirii toamnei in Japonia, insa o insecta care afecta copacii sub care cresc aceste ciuperci a fost responsabila pentru o scadere dramatica a acestei specii.

Sursa foto: Matsutake, Shutterstock.com


Cel mai scump covrig: 1.000 $

Acest covrig, "semnat" de maestrul bucatar Frank Tujague al hotelului newyorkez Westin, contine branza cu trufe albe si jeleu infuzat cu fructe de goji. Pretul piperat al covrigului poate fi justificat doar prin faptul ca trufele albe sunt al doilea cel mai scump aliment din lume dupa pretul pe cantitate, fiind depasite doar de caviar. Ciupercile respective cresc doar sub anumiti stejari din Alba, Italia.

Sursa foto: Covrig, Shutterstock.com


Frittata - 1.000 de dolari

Aliment servit la micul dejun, aceasta omleta contine oua, homar si caviar (pretul pentru 450 de grame poate ajunge in restaurant la 65 de dolari).

Sursa: Frittata, Shutterstock.com


Friptura Wagyu - 2.800 $

In timp ce vitele Wagyu sunt crescute atat in Japonia cat si in afara tarii, specia Kobe poate fi intalnita doar in districtul Hyogo, ceea ce o face atat de speciala. Carnea de vita Kobe provine de la animale "rasfatate" cu masaj si hrana speciala pentru a asigura o textura incredibil de frageda si un gust extraordinar.

Sursa foto: Kobe, Shutterstock.com


Samundari Khazana, cel mai scump curry: 3.200 $

Pentru a celebra lansarea DVD-ului "Slumdog Millionaire", Bombay Brassiere a alcatuti acest platou curry cu cele mai scumpe ingrediente pe care le-a putut gasi. Homar Devon si trufe albe, jumatate de rosie umpluta cu caviar Beluga, foite din aur s-au regasit in acest platou.

Sursa foto: Curry, Shutterstock.com


Pizza Royale 007 - 4.200 $

Aceasta pizza de 30 de cm contine cateva dintre cele mai scumpe ingrediente din lume precum homar marinat in cognac, caviar macerat in sampanie, somon afumat. De asemenea, topping-ul cuprinde si o cantitate substantiala de foite de aur de 24 de carate.

Sursa foto: Pizza, Shutterstock.com


Pepene Dansuke - 6.100 $

Cel mai scump pepene din lume provine din Japonia, fiind crescut doar in partea de nord a insulei Hokkaido. De culoare neagra, acestia sunt oferiti doar sub forma de cadou. Deosebit de rari, in acest an au fost culesi doar 65 de astfel de pepeni.

Sursa foto: Pepene, Shutterstock.com


Pepene galben Yubari - 22.872 $

Cei mai scumpi pepeni galbeni din lume sunt pepenii Yubari si au fost scosi la licitatie pentru prima oara in 2008.

Sursa foto: Pepene galben, Shutterstock.com


Caviar Almas - 25.000 $

Caviarul Almas provine din Iran, fiind extrem de scump si de rar. Singurul outlet de unde poate fi achizitionat se gaseste in Londra.

Sursa foto: Caviar, Shutterstock.com


Trufe albe Alba, Italia - 160.406 $

Trufele sunt in general foarte scumpe din cauza dificultatii in a le cultiva. Prin urmare, sunt considerate o adevarata delicatete, unii consumatori numindu-le "regele ciupercilor". Cea mai scumpa trufa din lume cantareste 1,51 kg si a fost cumparata de un investitor chinez in imobiliare.

Sursa foto: Trufe, Shutterstock.com




Citeste si