Laurentiu Baciu, LAPAR: Romania a compromis termenul de "agricultura ecologica"

Romania, cu 4.400 de ferme ecologice, de peste zece ori mai mult decat in tot restul Europei, a compromis termenul de "agricultura ecologica", a declarat Laurentiu Baciu, presedintele Ligii Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR) la conferinta Mediafax Talks about Agriculture, potrivit Mediafax.

"Agricultura ecologica suna frumos, dar si aici avem o mare problema, o problema in primul rand de a intelege ce inseamna agricultura ecologica. O alta problema este ca la noi, de cate ori se aude de cate un trend, se duc toti ca inecatii, fara sa stie despre ce e vorba. Se duc toti acolo", a spus Baciu.

El crede ca, astfel, Romania a ajuns sa compromita "intr-o oarecare masura" termenul de agricultura ecologica, pentru ca s-au apucat de ea toti nepriceputii. "Agricultura ecologica implica niste cunostinte aparte fata de agricultura clasica. Astfel, am ajuns ca in Europa sa fie in jur de 400 de ferme ecologice. In toata Europa. Stiti cumva cate sunt in Romania? Sun 4.400. Mai toate controalele care au fost pentru avizarea acestora le-au gasit magaziile ticsite cu ingrasaminte chimice", a mai spus Baciu.

El crede ca romanul este intotdeauna inventiv, iar in aceste cazuri declara o suprafata mica, pe care face agricultura ecologica, pentru cei care vin sa il controleze, dar vinde cat nu vinde tot satul.

Citeste si:
LAPAR: "Declaratiile lui Petre Daea au prabusit pretul cerealelor"
Baciu, LAPAR: "Declaratiile...
Sursa foto: Ferma ecologica, Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Agricultură »Setari Cookie-uri