Niculae a impuscat elefantul in februarie in Hoedspruit, Limpopo, dar acesta nu a fost inca transferat in Romania. Impaierea unui elefant este un proces indelungat, iar in acest caz a durat sapte luni. Doar jupuirea lui de piele a necesitat cinci zile, timp in care au lucrat simultan sase persoane.

Livrarea a fost intarziata pentru ca, pe langa elefant, Niculae a vrut ca si alte animale sa fie impaiate. In total, este vorba despre 19 trofee, care vor fi duse la Durban si imbarcate pe un vapor. Costul total al impaierii animalelor a fost de 83.096 de dolari, pe langa transport, care costa aproximativ 24.000 de dolari, si pretul platit pentru vanarea lor.

Sursa foto: Elefant, Shutterstock.com

Citeste si:

Majoritatea trofeelor le sunt transportate clientilor cu avionul, dar cele de dimensiuni mari, cum ar fi elefanti, girafe, rinoceri sau hipopotami sunt transportate pe mare. Majoritatea animalelor sunt vanate in Africa de Sud, dar firma primeste trofee si din Tanzania, Zimbabwe, Zambia si Etiopia.

Aproximativ 90 la suta dintre animalele impaiate de firma sunt exportate, cele mai multe in Statele Unite, in special Texas, California si Florida. O alta piata importanta o reprezinta Rusia si Polonia. Firma Highveld Taxidermists are aproximativ 1.000 de clienti fideli.

Ioan Niculae a trecut anul acesta pe locul 2 in topul Forbes al celor mai bogati romani. Acesta are o avere estimata la 1-1,1 miliarde euro.

Sursa foto: MediafaxFoto