"Prin strategia sa de extindere a activitatii catre noi segmente de clienti, Agricover Credit isi va consolida si mai mult pozitia pe piata, precum si capacitatea de a deservi mai bine intreprinderile mici si mijlocii care au acces redus la finantare", a spus Monika Beck, presedintele consiliului de administratie al EFSE.

Colaborarea dintre Agricover si EFSE dateaza din 2012

Agricover Credit, institutie financiara nebancara apartinand grupului Agricover, colaboreaza cu EFSE din 2012.
"Colaborarea noastra constanta cu Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) ne permite sa oferim mai multe credite fermierilor, sa sprijinim investitiile si sa aducem valoare in sectorul agricol romanesc in ansamblul sau", a declarat Robert Rekkers, directorul general al Agricover Credit IFN.

Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) a fost initiat de KfW Development Bank (KfW), cu sprijinul financiar al Ministerului Federal German pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (BMZ) si al Comisiei Europene. Fondul are drept scop de a sprijini dezvoltarea economica in Albania, Armenia, Azerbaijan, Bielorusia, Bosnia si Herzegovina, Bulgaria, Croatia, fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, Kosovo, Georgia, Moldova, Muntenegru, Romania, Serbia, Ucraina si Turcia.

Infiintata in 2008, Agricover Credit este una dintre cele institutie financiara din Romania care ofera credite fermierilor. Agricover Credit IFN este divizia de finantare a Grupul Agricover - prima platforma de solutii integrate pentru agricultura, lider in agribusiness si o veriga esentiala in lantul valoric fermier – procesator – consumator. Cifra de afaceri a Grupului estimata pentru 2014 va fi in jur de 300 milioane euro.