Un numar de 17 utilaje, in valoare de 804.000 de lei, care apartineau firmelor omului de afaceri Adrian Porumboiu, au fost vandute, miercuri, la licitatia organizata de Administratia Finantelor Publice Vaslui in contul datoriilor la buget a uneia dintre societatile fostului arbitru international.

Administratia Judeteana a Finantelor Publice (AJFP) Vaslui a vandut, miercuri, alte bunuri scoase la o noua licitatie publica in contul debitelor pe care le inregistreaza firma Comprest SA Vaslui, detinuta de omul de afaceri Adrian Porumboiu, la bugetul consolidat al statului, transmite corespondentul Mediafax.

Astfel, pentru cele 17 utilaje valorificate, majoritatea agricole, Fiscul vasluian a incasat 804.000 lei, bani platiti de zece firme si persoane fizice din mai multe judete ale tarii.

"Pentru licitatia de astazi (n.r. - miercuri), au fost inregistrate zece oferte depuse atat de persoane fizice, cat si juridice. In total, s-au adjudecat 17 bunuri mobile apartinand garantilor fidejusori, in valoare de 804.000 lei. Participantii la licitatie adjudecatari sunt cinci persoane juridice cu sediul social in judetele Iasi, Neamt, Timis, Dolj si cinci persoane fizice din judetele Vaslui si Covasna", a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX purtatorul de cuvant al AJFP Vaslui, Mirela Bulgaru.

Aproape o suta de bunuri mobile de la societatile Comprest SA, Comcereal SA, R-Agro Falciu, Agrocomplex SA Barlad si Ilvas SA Vaslui au fost scoase la vanzare, incepand cu luna februarie, la sediul Administratiei Judetene AJFP Vaslui. Toate bunurile scoase la licitatie, evaluate la 5.385.296 lei, au fost puse sub sechestru asiguratoriu sau ca ipoteci mobiliare in perioada 2011-2014, in urma stabilirii unui grafic de esalonare a datoriilor la bugetul de stat pentru societatea Comprest SA Vaslui.

Citeste si:
Fiscul bate mai des la usa firmelor: inspectiile au crescut de 3 ori
Sondaj PwC: Fiscul bate mult...

"Toate aceste bunuri au fost scoase la licitatie in urma constatarii pierderii valabilitatii esalonarilor si amanarilor la plata acordate societatii Comprest SA Vaslui. Vanzarea bunurilor are ca scop recuperarea obligatiilor fiscale ramase nestinse. In fapt, societatea in cauza nu a respectat termenele de plata, suma lunara ce trebuia achitata la bugetul de stat fiind de aproximativ 40.000 de lei”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX directorul adjunct al AJFP Vaslui, Minodora Dumitriu.

Potrivit acesteia, graficul de esalonare la plata pentru societatea Comprest SA Vaslui este valabil pe cinci ani, incepand cu 2011. Printre bunurile scoase la vanzare de Finantele Publice s-au aflat autoturisme, utilaje agricole, precum combine, tractoare, semanatoare, si instalatii tehnologice de la fabrica de procesare a laptelui.

Firma Comprest are ca activitate transportul rutier si realizarea de constructii civile, industriale si agricole.

Citeste si:
Pe ultima suta de metri, PSD pune la bataie 66 de posturi la Fisc
Pe ultima suta de metri, PSD...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Agricultura »Citeste si
Florin Citu, despre motiunea depusa de PSD impotriva sa