Agentia de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) a primit cereri de subventii din partea a 942.000 de fermieri, acestea acoperind o suprafata totala de 9,53 milioane hectare, in scadere cu aproximativ 3% fata de anul trecut, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

"S-a incheiat campania de cereri la APIA in data de 10 iulie. E pentru prima data cand se depun cereri integrate, deci fermierul nu mai este nevoit sa vina pentru fiecare forma de sprijin si sa depuna mai multe cereri. Anul acesta s-au primit cereri de la 942.000 de fermieri, cu o suprafata solicitata de 9,53 milioane de hectare, fata de 9,8 milioane anul trecut. Cauzele pentru scaderea numarului de hectare sunt diverse. Ele tin de schimbarea legislatiei si a introducerii notiunii de fermier activ. Acolo au fost anumite probleme. Sunt anumite zone care tin de piscicultura, iar daca pana acum au primit sprijin, acum nu au mai primit", a spus Constantin, relateaza Mediafax.

Pe de alta parte, el a afirmat ca 47% din culturile de grau au fost deja recoltate, insa nu a mentionat suprafata afectata de seceta, invocand influenta asupra pretului.

"Suntem in plina campanie de recoltat. Fara sa dau foarte multe detalii va spun, ca in ceea ce priveste campania de recoltare a graului suntem la 47%, pentru rapita suntem la 87%, orzoaica de primavara 9,2%, orzoaica de toamna 81%, iar orzul la 94,5%. Pot sa va dau date suplimentare, dar nu intentionez sa o fac. Nu voi vorbi pana nu se va incheia campania de recoltat. Imediat ce se va incheia campania de recoltat la un anumit produs, va vom aduce la cunostinta. Am speranta ca si anul 2015 sa fie un an bun. Pe zona de seceta, anul trecut nu am avut pierderi, dar noi ne uitam la ce se intampla in teritoriu. Avem o estimare, datele nu sunt ingrijoratoare in momentul de fata, dar trebuie sa fim precauti, sa fim alaturi de fermieri", a mai spus Constantin.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri