"S-a incheiat campania de cereri la APIA in data de 10 iulie. E pentru prima data cand se depun cereri integrate, deci fermierul nu mai este nevoit sa vina pentru fiecare forma de sprijin si sa depuna mai multe cereri. Anul acesta s-au primit cereri de la 942.000 de fermieri, cu o suprafata solicitata de 9,53 milioane de hectare, fata de 9,8 milioane anul trecut. Cauzele pentru scaderea numarului de hectare sunt diverse. Ele tin de schimbarea legislatiei si a introducerii notiunii de fermier activ. Acolo au fost anumite probleme. Sunt anumite zone care tin de piscicultura, iar daca pana acum au primit sprijin, acum nu au mai primit", a spus Constantin, relateaza Mediafax.

Pe de alta parte, el a afirmat ca 47% din culturile de grau au fost deja recoltate, insa nu a mentionat suprafata afectata de seceta, invocand influenta asupra pretului.

"Suntem in plina campanie de recoltat. Fara sa dau foarte multe detalii va spun, ca in ceea ce priveste campania de recoltare a graului suntem la 47%, pentru rapita suntem la 87%, orzoaica de primavara 9,2%, orzoaica de toamna 81%, iar orzul la 94,5%. Pot sa va dau date suplimentare, dar nu intentionez sa o fac. Nu voi vorbi pana nu se va incheia campania de recoltat. Imediat ce se va incheia campania de recoltat la un anumit produs, va vom aduce la cunostinta. Am speranta ca si anul 2015 sa fie un an bun. Pe zona de seceta, anul trecut nu am avut pierderi, dar noi ne uitam la ce se intampla in teritoriu. Avem o estimare, datele nu sunt ingrijoratoare in momentul de fata, dar trebuie sa fim precauti, sa fim alaturi de fermieri", a mai spus Constantin.