16 Noiembrie 2015

#GuvernulTAU. El va fi ministrul Agriculturii. A mai fost secretar de stat aici



Achim Irimescu, propus sa preia conducerea Ministerului Agriculturii, este in prezent ministru-consilier in cadrul Reprezentantei permanente a Romaniei la Bruxelles si seful sectiei Agricultura, reprezentant al Romaniei in Comitetul Special Agricol, revenind astfel la minister dupa aproape doi ani.

El a fost secretar de stat in Ministerul Agriculturii intre mai 2012 - februarie 2014, la propunerea ministrului Agriculturii, Daniel Constantin. De altfel, el a mai lucrat in cadrul ministerului in perioada august 1990 - noiembrie 1998 ca sef serviciu si consilier superior.

Achim Irimescu s-a nascut la 24 aprilie 1958 si are un copil. A terminat Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea Tehnologia Constructiilor de Masini.

Doctor in economie agrara, Irimescu a fost, din 1998 si pana in mai 2012, seful sectiei Agricultura, Pescuit si Dezvoltare Rurala al Reprezentantei Permanente a Romaniei pe langa Uninea Europeana.

Irimescu a lucrat si la Institutul de cercetari stiintifice si inginerie tehnologica pentru masini si utilaje agricole, intre 1986 si 1990.

Achim Irimescu a primit Ordinul National ”Meritul Agricol” in grad de ofiter, precum si Ordinul National “Meritul Diplomatic” in grad de ofiter, pentru merite in negocierile de aderare ale Romaniei la UE.

A publicat si o carte - ”Masini si utilaje pentru micii producatori”.



Citeste si