Anul 2014 a fost unul dintre cei mai productivi pentru cultivatorii de rapita care au o rata a exportului de 90% din intreaga cantitate recoltata. Recoltele tot mai bune din perioada 2012-2014 i-a facut pe multi agricultori sa riste si sa intre intr-o afacere cu rapita.

Descopera mai multe idei de business pe Raftul cu Afaceri.

Daca in 2012 suprafata cu rapita ocupa 105.000 de hectare, in 2014 acesta suprafata a ajuns la 391.000 de hectare potrivit datelor de la ministerul Agriculturii si cele ale Institutului National de Statistica. Rata exportului de rapita este de 90% pentru ca strainii transforma cea mai mare parte a plantelor in biocombustibil.

Avantajul celor care au o afacere cu rapita este ca productia poate fi vanduta la pret dublu fata de cea de grau sau porumb. Strainii folosesc biocombustibilul inclusiv pentru incalzirea locuintelor. Dintr-o tona de rapita se obtin 300 de litri de biocombustibil. Iar productia la hectar poate trece de doua tone.

Citeste articolul integral pe adevarul.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri