Aceasta decizie se va reflecta asupra operatiunilor din Ungaria, Romania, Rusia, Slovacia, Ucraina, Bulgaria si Polonia. Mai departe, compania isi va concentra atentia asupra achizitionarii, promovarii si comercializarii cerealelor si semintelor oleaginoase in aceste piete.

Aceste schimbari vor avea efect asupra unor roluri si angajati care sunt dedicati, in prezent, acestor activitati si este de asteptat ca aproximativ 180 de persoane din tarile unde se desfasoara operatiuni cu input-uri agricole sa fie afectate.

“Numarul final de angajati in fiecare tara reprezinta un subiect de discutie cu reprezentantii angajatilor si un proces de consultare a inceput in statele impactate. Vom lucra indeaproape cu reprezentantii angajatilor si cu sindicatele pentru a minimiza orice impact asupra angajatilor nostri si vom face tot ce ne sta in putinta pentru a ii sustine pe parcursul acestui proces", au raspuns pentru wall-street.ro oficialii Cargill.

Citeste si:

”Regiunea Marii Negre ramane un obiectiv central pentru dezvoltare strategica si Cargill va continua sa isi consolideze investitiile si operatiunile existente, inclusiv reteaua de terminale din porturi si fabrici de procesare a semintelor oleaginoase din regiune”, se mai arata in comunicatul companiei.

Cargill are peste 150.000 de angajati in 70 de tari. In Romania compania activeaza din 1996 si are mai mult de 600 de angajati in 19 locatii. Pe plan local Cargill activeaza in domeniul cerealelor, semintelor oleaginoase si hranei pentru animale. Cifra de afaceri a Cargill Agricultura a fost in 2014 de 2,3 miliarde de lei.

Sursa foto: Ken Wolter / Shutterstock.com