Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca primeste cereri pentru ajutorul financiar acordat crescatorilor de porcine, suma totala alocata fiind de 2,3 milioane de euro, pana pe 8 aprilie inclusiv.

Suma cuvenita fiecarui fermier se calculeaza in functie de efectivul de porci livrati si clasificati in abatoare autorizate, in perioada 1 ianuarie-31 august 2015, dar nu la mai mult de 300.000 de capete pe beneficiar, iar cererile de solicitare se depun la centrele judetene ale APIA, conform News.ro

De asemenea, APIA ia in calcul si efectivul mediu de scroafe si/sau la efectivul de scrofite de reproductie, livrate si/sau transferate, in perioada 1 ianuarie-31 august 2015, a anuntat, vineri, institutia.

Sprijinul financiar, asigurat din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2016, se aloca pentru ingrasare, dar si pentru reproductie, crescatorilor care detin exploatatii autorizate de ANSVSA.

Din suma totala pentru sectorul de crestere porcine, putin peste 2 milioane de euro merg catre activitatea de crestere si ingrasare.

Sursa foto: Dusan Petkovic / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri