Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca primeste cereri pentru ajutorul financiar acordat crescatorilor de porcine, suma totala alocata fiind de 2,3 milioane de euro, pana pe 8 aprilie inclusiv.

Suma cuvenita fiecarui fermier se calculeaza in functie de efectivul de porci livrati si clasificati in abatoare autorizate, in perioada 1 ianuarie-31 august 2015, dar nu la mai mult de 300.000 de capete pe beneficiar, iar cererile de solicitare se depun la centrele judetene ale APIA, conform News.ro

De asemenea, APIA ia in calcul si efectivul mediu de scroafe si/sau la efectivul de scrofite de reproductie, livrate si/sau transferate, in perioada 1 ianuarie-31 august 2015, a anuntat, vineri, institutia.

Sprijinul financiar, asigurat din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2016, se aloca pentru ingrasare, dar si pentru reproductie, crescatorilor care detin exploatatii autorizate de ANSVSA.

Din suma totala pentru sectorul de crestere porcine, putin peste 2 milioane de euro merg catre activitatea de crestere si ingrasare.

Sursa foto: Dusan Petkovic / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Agricultura »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ministerul Agriculturii aloca terenuri pentru "tinerii fermieri"