Mai putin de 1% din suprafata agricola totala de 13 milioane de hectare, din Romania, este cultivata cu cereale, legume sau vita-de-vie ecologice, potrivit datelor Ministerului Agriculturii (MADR).

In perioada 2010-2014, suprafata agricola ecologica a crescut cu aproape 60%, pana la circa 290.000 de hectare, si tot mai multi antreprenori sau multinationale au inceput sa parieze pe produse „verzi”, potrivit Mediafax. Pe de alta parte, suprafata agricola „verde“ s-a redus cu 1.000 de hectare in 2014 fata de anul precedent, acestea fiind ultimele date publicate pe site-ul institutiei.

In acelasi timp, numarul antreprenorilor sau al multinationalelor care s-au indreptat spre acest tip de agricultura a crescut de aproape cinci ori in perioada 2010-2014, pana la aproape 14.500 de operatori. Acest lucru arata ca exista un interes tot mai mare pentru produsele ecologice si in Romania, desi aceasta piata este inca una de nisa.

Insa, anul trecut trendul a fost descrescator, conform datelor publicate pe site-ul MADR. Numarul de producatori, comercianti sau procesatori bio s-a redus cu 18%.

Citeste si:
Stai departe de aceste domenii: sectoarele in care au scazut salariile
Stai departe de aceste...
Sursa foto: Romolo Tavani / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Agricultura »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si