Subventiile de la bugetul de stat pentru fermieri, aferente anului 2015, ar putea fi de 105,7 milioane euro pentru culturile vegetale, potrivit unui proiect de Hotarare pentru aprobarea plagoanelor alocate ajutoarelor nationale tranzitorii si schemelor de sprijin cuplat in sectorul vegetal, publicat in dezbatere pe site-ul Ministerului Agriculturii, conform News.ro

In contul plafonului ajutoarelor nationale tranzitorii in sectorul vegetal se vor acorda 4,3 milioane de euro pentru urmatoarele culturi:
in

  • canepa
  • tutun
  • hamei
  • sfecla de zahar

Pentru schemele de sprijin cuplat in sectorul vegetal, cea mai mare suma va fi alocata culturilor de soia, 29,7 milioane euro, si culturilor de lucerna, 18,9 milioane euro.

Culturilor de sfecla de zahar le sunt alocate 17,5 milioane euro, iar 15,7 milioane euro sunt bani destinati sustinerii producatorilor de cartofi timpurii pentru industrializare.

Alte 5,7 milioane euro le sunt alocate culturilor de orez.


Subventii de 10,7 milioane de euro vor primi proprietarii care detin urmatoarele culturi in solare:

  • tomate
  • castraveti
  • ardei
  • varza

Pentru fermierii care au astfel de culturi in sere sunt alocate 2,39 de milioane de euro


Valoarea unitara a subventiilor se calculeaza prin raportarea sumelor totale la suprafetele eligibile pentru culturile respective, arata proiectul de act normativ.

Platile pentru ajutoarele nationale tranzitorii si pentru schemele de sprijin cuplat in sectorul vegetal se fac in lei, la cursul de schimb de 4,4176 lei pentru un euro, stabilit de catre Banca Centrala Europeana in 30 septembrie 2015.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri