Bugetul alocat programului pentru anul 2016 este de 25,9 mil. lei, estimandu-se ca ajutorul de minimis va fi acordat unui numar de minim 207 de beneficiari. Valoarea maxima a ajutorului financiar nerambursabil este de 90% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA), dar nu mai mult de 125.000 lei pentru fiecare beneficiar.

Planurile de afaceri pot fi depuse online pe site-ul Aippimm.ro, calcularea punctajelor fiind realizata in timp real.

“Finantarile disponibile prin intermediul programelor nationale pot fi utilizate ca un catalizator pentru stimularea antreprenoriatului rural. 2016 este doar inceputul unei perioade in care accesul la finantare este mai facil pentru firmele existente si cele cu potential din toate zonele rurale. Noile programe de finantare disponibile din bugetul de stat si din fonduri europene stimuleaza crearea unui mediu in care antreprenoriatul rural sa se dezvolte”, spune Claudiu Vrinceanu, secretar de stat in cadrul MECRMA.

Citeste si:

In Romania, tinerii de pana in 40 de ani care au infiintat de curand sau intentioneaza sa deschida o ferma pot primi fonduri europene nerambursabile de pana la 50.000 de euro prin intermediul SubMasurii 6.1 din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020. In schimb, pe plan local exista circa 3,6 milioane de fermieri, mai putini cu 20% fata de acum zece ani, cei mai multi practicand o agricultura de subzistenta.

Sursa foto: Shutterstock

Sursa foto: AgerpresFoto