21 Iulie 2016

Reguli noi privind productia, imbutelierea, etichetarea si comercializarea vinului



Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 164/2015 a vinului si viei in sistemul organizarii comune a pietei vitivinicole au fost aprobate miercuri in sedinta de Guvern. Acest act normativ asigura aplicarea cadrului juridic si a reglementarilor specifice productiei, imbutelierii, comercializarii si etichetarii produselor vitivinicole.

Actul normativ detaliaza conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca vinul cu denumire de origine controlata (DOC), vinul cu indicatie geografica (IG) si detaliaza tipurile de vin speciale, a anuntat Executivul, conform News.ro

Hotararea cuprinde totodata prevederi referitoare la stabilirea arealelor viticole din Romania, la infiintarea, intretinerea si defrisarea plantatiilor viticole, precizari referitoare la produsele si subprodusele vitivinicole, precum si practicile si tratamentele oenologice autorizate.

De asemenea, hotararea stabileste conditiile de comercializare a strugurilor de vin, a vinurilor si a celorlalte produse vinicole, modul de ambalare, etichetare si prezentare, precum si gestiunea si controlul pietei vitivinicole.

Documentul mai detaliaza responsabilitatile din sarcina operatorilor din sectorul privat sau comercial in vederea asigurarii trasabilitatii produselor vinicole, precum si in vederea asigurarii furnizarii unor produse viticole corespunzatoare din punct de vedere calitativ.



Citeste si