Florin Cojocariu, care va povesti in cadrul conferintei AgriFinance cum a reusit sa treaca peste cei mai grei ani din viata afacerii cu legume premium, precizeaza ca forta de munca nu inseamna doar zilierii si muncitorii necalificati, ci i-a fost foarte greu sa gaseasca un agronom bun si sa il plateasca pe masura.

De asemenea, CAP Gurbanesti a incercat sa obtina si fonduri europene, insa o piedica a fost lipsa profitului operational.

Un start-up agricol nu poate avea profit operational in primii ani, iti ia 2-3 ani numai sa pricepi ce faci.

Antreprenorul se asteapta de la un finantator sa gandeasca pe termen lung si sa nu isi doreasca recuperarea rapida a investitiei. Un plus ar fi ca finantatorul sa poata veni cu know-how si relatii comerciale, a mai precizat Cojocariu, care spune ca exploreaza acum posibilitatea de asociere cu alte cateva ferme intr-o cooperativa agricola.

Participa la joi, 10 noiembrie, la AgriFinance, pentru a invata cat mai multe din experienta lui Florin, dar si pentru a intra in dialog cu banci si consultanti de fonduri europene. Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, va anunta la eveniment ce pachete de finantare pregateste statul pentru fermieri.