14 Noiembrie 2016

Mezelurile s-ar putea scumpi in perioada urmatoare, din cauza cresterii preturilor materiilor prime



Preturile mezelurilor ar putea creste in perioada urmatoarea din cauza scumpirii materiilor prime pentru producatorii romani de preparate din carne, a declarat, pentru News.ro, directorul departamentului de Marketing al Agricola Bacau, Carmen Gavrilescu.

“In perioada imediat urmatoare, estimam o crestere a preturilor de raft, cauzata de presiunea exercitata de scumpirea materiilor prime. Pentru a nu intra pe pierderi, producatorii romani vor fi nevoiti sa aplice, la randul lor, o majorare a preturilor de lista”, a afirmat Gavrilescu, scrie News.ro.

Evolutia vine dupa ce, la jumatatea anului trecut, odata cu scaderea taxei pe valoarea adaugata (TVA), preturile la raft au scazut semnificativ, iar de atunci s-au mentinut repativ constante. Piata locala a preparatelor din carne depaseste 1,2 miliarde de euro si este dominata de jucatori precum Transavia, Caroli, CrisTim, Elit, Unicarm, Agricola Bacau, Angst, Fox sau Aldis.

Grupul de firme Agricola Bacau a inregistrat, in primele sase lui ale acestui an, o cifra de afaceri de 345,4 milioane lei, cu 12,7% mai mult comparativ cu aceeasi perioada a lui 2015. Agricola International SA - principala companie a grupului, in care sunt integrate lantul de productie al carnii de pasare si operatorul logistic -, a inregistrat in primele sase luni o crestere a cifrei de afaceri de 17,6%, la 201,8 milioane lei.

Pe langa Agricola International, grupul mai cuprinde firmele Salbac, prin care grupul se ocupa de productia preparatelor crud-uscate, Europrod, prin care sunt realizate produsele semipreparate si ready-meals Agricola sau Avicola Lumina Constanta, prin intermediul careia sunt produse oua consum. Anul trecut, grupul Agricola Bacau a avut o cifra de afaceri de 655,5 milioane de lei, in crestere cu 6% fata de anul precedent.



Citeste si