Al Dahra, companie din Emiratele Arabe Unite, unul dintre cei mai mari jucatori multinationali din sectorul agroalimentar, informeaza ca, in urma achizitiei recente a companiei Agricost si preluarea in concesiune a Insulei Mari a Brailei, cea mai mare ferma consolidata din Europa, intentioneaza sa investeasca inca 500 de milioane de dolari in Romania in urmatorii cinci ani, in diverse sectoare. Acest anunt coincide cu vizita in Romania a delegatiei formate din echipa de conducere a companiei Al Dahra.

In privinta investitiilor in agricultura, Al Dahra are in vedere achizitionarea de teren agricol suplimentar in Romania si va investi in modernizarea portofoliului existent de masini si tehnologii agricole, potrivit reprezentantilor companiei. Obiectivul companiei care a preluat in concesiune Insula Mare a Brailei este de a atinge o productie anuala de un milion de tone metrice de cereale si furaje combinate pana in anul 2022.

Excelenta Sa Khedaim Al Derei, Al Dahra

”Ca urmare a adaugarii Insulei Mari a Brailei la portofoliul nostru global de proiecte agricole, ne dorim sa extindem planurile de investitii Al Dahra dincolo de agricultura, in servicii de calitate, cu valoare adaugata. Astfel de investitii vor aduce beneficii pentru fermierii romani, vor crea noi locuri de munca pentru cetatenii romani si vor imbunatati accesul produselor romanesti la pietele internationale, prin conexiunile pe care le avem la nivel mondial, stimuland astfel sectoarele agricol si logistic intern. Cel mai important, investitiile vor contribui, la randul lor, la crearea pe termen lung a unei stabilitati in zona productiei agricole pentru Romania, intr-un context benefic pentru ambele parti”, declara Khedaim Al Derei, vicepresedinte si cofondator al Al Dahra.

In ce vrea sa investeasca Al Dahra 500 de milioane de dolari?

In paralel, va fi dezvoltat un punct de colectare a cerealelor cu silozuri, avand capacitatea de a gestiona doua milioane de tone metrice de cereale de diferite tipuri, provenind atat de la fermele romanesti operate de Al Dahra, cat si de la cele din afara companiei. Centrul de cereale va facilita crearea de inventar strategic, rotatia stocurilor si tranzactionarea pe piata internationala. In plus, pentru a eficientiza prelucrarea si distribuirea stocului furajer, vor fi implementate cinci instalatii de deshidratare si de granulare a furajelor, conform reprezentantilor Al Dahra.

Citeste si:
Cum se pot recunoaste si preveni bolile culturilor de cereale
Cum se pot recunoaste si...

Din punct de vedere al investitiilor in logistica si in lantul de aprovizionare, Al Dahra intentioneaza sa achizitioneze un punct de operare la portul Constanta pentru a facilita exportul de cereale si importul de ingrasaminte. Mai mult, va constitui o companie de ingrasaminte specializata, responsabila cu importul de ingrasaminte in Romania si comercializarea pe pietele vecine, cu un volum estimat de 350.000 de tone anual.

cereale Al Dahra

In plus, Al Dahra va investi in modernizarea instalatiilor de incarcare din portul de la Braila, pentru o capacitate sporita a marfurilor si a traficului de nave. De asemenea, compania Al Dahra are in plan investitii in sectorul cresterii animalelor, prin infiintarea unor ferme agricole cu capacitatea de a gazdui un efectiv de 150.000 de capete de specii diferite de animale. In plus, Al Dahra va realiza si alte investitii care vizeaza crearea unei retele eficiente in lantul agricol de pe piata romaneasca, printre acestea numarandu-se fabrici si puncte de ambalare, precum si alte servicii cu valoare adaugata, in functie de cerintele business-ului.

Planul de investitii Al Dahra, compania care a preluat in concesiune Insula Mare a Brailei, va fi implementat in mai multe faze in urmatorii ani si va sustine strategia Guvernului de la Abu Dhabi de a asigura necesarul de resurse alimentare pe termen lung. Totodata, acest demers va contribui la diversificarea tipurilor de cereale cultivate in fermele companiei, ceea ce va duce la o gama mai variata de produse destinate portofoliului de clienti din intreaga lume aflat in crestere.

Citeste si:
Creste importul Romaniei de cereale
Creste importul Romaniei de...

Cifrele Al Dahra, compania care a preluat in concesiune Insula Mare a Brailei

  • Al Dahra este lider multinational in sectorul agroalimentar, fiind specializat in cultivarea, productia si comercializarea de nutreturi si produse alimentare esentiale, precum si in gestionarea de lanturi de aprovizionare. Cu o baza extinsa de clienti in sectoarele guvernamental si comercial, Al Dahra are o acoperire geografica extinsa, cu 5.000 de angajati, operand in peste 20 de tari,deservind peste 45 de piete si ocupand o pozitie de frunte in Asia si Orientul Mijlociu.
  • Grupul detine sau opereaza terenuri de peste 400.000 de acri in toata lumea, cu 1.200 de puncte de irigare si peste 2.000 de bunuri agricole. Totodata, compania detine si opereaza 15 unitati de prelucrare si ambalare furajera de ultima generatie si are capacitatea de a produce si de a furniza 3 milioane de tone metrice de lucerna si ierburi anual, raspunzand nevoilor din industria produselor lactate si industria cresterii bovinelor.
  • De asemenea, Al Dahra este un jucator important in ceea ce priveste productia, ambalarea, comercializarea si distributia de cereale, operand trei mori de orez si doua mori de faina cu o capacitate de productie anuala de 500.000 de tone de faina si 500.000 de tone de orez. In plus, compania detine si opereaza un centru de cereale situat strategic in portul Fujairah din Emiratele Arabe Unite, cu 20 de silozuri si cu o capacitate de stocare de peste 300.000 de tone metrice.
  • Al Dahra a facut investitii considerabile si in sectorul logistic si al lanturilor de aprovizionare. Anual, compania gestioneaza aproximativ 2 milioane de tone metrice de produse si transporta 175.000 TEU.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Agricultura »Citeste si
Preturile mondiale la alimente au fost stabile in septembrie