AFIR: Peste 348 de milioane de euro au intrat in tara, in ianuarie, pentru proiectele PNDR, ca rambursari de la Comisia Europeana

Comisia Europeana a comunicat oficial Romaniei ca a aprobat rambursarea a 348,32 milioane de euro la finalul lunii ianuarie 2020, reprezentand cheltuieli efectuate prin Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale si solicitate pentru decontare in perioada 16 octombrie - 31 decembrie 2019, informeaza AFIR.

Astfel, conform informarii primite de la Banca Nationala a Romaniei, acesti bani au intrat efectiv in conturile statului roman in data de 5 februarie 2020.

"Rambursarea cheltuielilor efectuate de catre un stat membru certifica corectitudinea acestor cheltuieli si mai ales faptul ca AFIR are toate sistemele de implementare si plata in deplina concordanta cu cerintele regulamentelor europene", precizeaza reprezentantii AFIR.

Sumele solicitate si rambursate reprezinta platile efectuate de AFIR pentru proiectele de investitii finantate prin PNDR 2020, dar si platile compensatorii aferente masurilor delegate catre Agentia de Plati pentru Interventie in Agricultura (APIA).

Pana in prezent, Comisia Europeana a rambursat Romaniei aproximativ 4,6 miliarde de euro pentru investitiile in agricultura si dezvoltarea durabila a mediului rural finantate prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2020.

Citeste si:
Proiectele care vor fi finanțate de UE în România prin programul de...
Marile proiecte publice care...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Agricultură »Setari Cookie-uri