Programul "Tomata" continua si in 2020: beneficiarii trebuie sa valorifice o cantitate de 3 tone/1.000 mp.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale informeaza ca „Ajutorul de minimis pentru aplicarea programului de sustinere a produsului tomate in spatii protejate” continua si in anul 2020.

Termenul limita de inscriere in program este 15 aprilie 2020, iar termenul limita de valorificare a productiei este 15 iunie 2020, inclusiv.

"Pentru a avea siguranta ca tomatele ce vor fi oferite populatiei vor avea o calitate cat mai buna, beneficiarii trebuie sa detina un registru de evidenta a tratamentelor de protectie a plantelor, ce va fi verificat de catre inspectorii Autoritatii Nationale Fitosanitare.
Reprezentantii Directiilor pentru Agricultura Judetene efectueaza verificari la inceputul rodirii si inainte de inceperea recoltarii in vederea evaluarii productiei", se arata intr-un comunicat al Ministerului Agriculturii.

Bugetul total al programului pentru Ciclul I este de aproximativ 40 milioane euro, iar beneficiarii trebuie sa valorifice o cantitate de 3 tone/1.000 mp.

Ca element de noutate, in anul 2020, verificarea preliminara a dosarelor si instruirea fermierilor privind respectarea normelor de utilizare a produselor de protectia plantelor se va realiza de catre reprezentantii Directiilor pentru Agricultura judetene si respectiv, de catre inspectorii Autoritatii Nationale Fitosanitare, la Primaria localitatii respective.

Citeste si:
Vin bani de la Agricultură pentru combaterea pestei porcine africane
MADR: 16,7 milioane de euro...

Masura va fi luata in special pentru cele cateva judete unde sunt foarte multi beneficiari si pentru a veni in sprijinul fermierilor.

Sursa foto: pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Agricultură »Setari Cookie-uri