Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale informeaza ca „Ajutorul de minimis pentru aplicarea programului de sustinere a produsului tomate in spatii protejate” continua si in anul 2020.

Termenul limita de inscriere in program este 15 aprilie 2020, iar termenul limita de valorificare a productiei este 15 iunie 2020, inclusiv.

"Pentru a avea siguranta ca tomatele ce vor fi oferite populatiei vor avea o calitate cat mai buna, beneficiarii trebuie sa detina un registru de evidenta a tratamentelor de protectie a plantelor, ce va fi verificat de catre inspectorii Autoritatii Nationale Fitosanitare.
Reprezentantii Directiilor pentru Agricultura Judetene efectueaza verificari la inceputul rodirii si inainte de inceperea recoltarii in vederea evaluarii productiei", se arata intr-un comunicat al Ministerului Agriculturii.

Bugetul total al programului pentru Ciclul I este de aproximativ 40 milioane euro, iar beneficiarii trebuie sa valorifice o cantitate de 3 tone/1.000 mp.

Ca element de noutate, in anul 2020, verificarea preliminara a dosarelor si instruirea fermierilor privind respectarea normelor de utilizare a produselor de protectia plantelor se va realiza de catre reprezentantii Directiilor pentru Agricultura judetene si respectiv, de catre inspectorii Autoritatii Nationale Fitosanitare, la Primaria localitatii respective.

Citeste si:
Cum primesti ajutor de la stat daca esti cultivator de usuroi in 2020
Statul vrea sa sprijine...

Masura va fi luata in special pentru cele cateva judete unde sunt foarte multi beneficiari si pentru a veni in sprijinul fermierilor.

Sursa foto: pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Agricultură »Citește și
Noua ordonanță militară va include obligativitatea ca piețele să rămână deschise
Setari Cookie-uri