Fermierii și procesatorii afectați de criza coronavirusului vor putea primi până la 50.000 de euro din fonduri europene

Fermierii și procesatorii afectați grav de efectele crizei generate de coronavirus vor putea primi sprijin financiar, din fonduri europene, în valoare maximă totală de 80 milioane de euro.

”Ieri am primit o comuncare a Comisiei prin care ne spune că s-a aprobat modificarea regulamentului 1.305 din 2013, privind sprijinul pentru dezvoltarea rurală, acordat din Fondul European Agricul pentru Dezvoltare Rurală, măsuri specifice temporare, ca răspuns privind răspândirea COVID19. S-a aprobat astfel ca sumele pe care nu le-am utilizat până acum, nu au fost accesate, să le putem dirija în măsuri de sprijin care au aplicabilitate până în 31 decembrie 2020”, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

Beneficiarii vor fi fermierii si agricultorii cei mai afectați de această criză.

Astfel, potrivit acestuia, valoarea maximă a sprijinului acordat celor loviți de criză nu va depăși 5.000 de euro la fermieri și 50.000 de euro la procesatori.

Vom lucra să definim condițiile de eligibilitate și eventual criteriile de selecție, astfel încât să fie obiective și nediscriminatorii.

Citeste si:
Afaceri agricultură: OPT afaceri pe care le poți începe cu 10.000 euro
Afaceri agricultură: OPT...

Adrian Oros a arătat că sprijinul va avea forma unei sume forfetare și rambursarea ulterioară de către Comisie se va realiza în conformitate cu creditele bugetare și sub rezerva disponibilității fondurilor.

Sursa foto: shutterstock

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Agricultură »Setari Cookie-uri