Producţia de cireşe obţinută anul acesta de o societate din judeţul Tulcea va fi cu aproape 20% mai mică decât cea de anul trecut, din cauza secetei şi a îngheţului de primăvară, a declarat directoarea unităţii pomicole din oraşul Isaccea, Oana Burghelea.

Ea a afirmat că societăţile de asigurare nu încheie poliţe pentru îngheţul de primăvară, chiar dacă în ultimii ani acest fenomen se manifestă constant.

"În ultimii trei ani, au fost geruri în aprilie şi toată producţia a fost afectată. Dar pe nimeni nu interesează, pentru că societăţile de asigurare nu ne despăgubesc pentru acest îngheţ. Acum doi ani, 90% din producţia de caise a fost afectată de îngheţ. Anul acesta, producţia de cireşe va fi cu cel puţin 20% mai mică decât cea dintr-un an normal", a menţionat Burghelea, scrie Agerpres.

Dacă esti înteresat de domeniul Agriculturii, te invităm să te înscrii la Conferința online Agricultura Viitorului, organizată de wall-street.ro, în data de 11 iunie, începând cu ora 12.

Sprijinul statului este necesar

Ea a atras atenţia asupra necesităţii unui sprijin din partea statului, comparabil cu cel din alte sectoare ale agriculturii.

"Pomicultura nu este susţinută de statul român, deşi cheltuielile din acest sector sunt mai mari decât cele din cultura mare, cea de cereale. În pomicultură costă foarte mult tratamentele, culesul. Şi mâna de lucru este extraordinar de scumpă", a mai reprezentanta societăţii pomicole.

Oana Burghelea a mai spus că şi în pomicultură este nevoie de o stabilitate fiscală.

"Anul trecut, după ce am încheiat contractele cu procesatorii, s-au mărit cu 25% taxele pentru zilieri. Nu am putut reface contractele, iar plusul nostru a dispărut", a mai menţionat Oana Burghelea.

De asemenea, ea a adăugat că lipsa zilierilor şi furturile de fructe sunt alte probleme cu care se confruntă societatea pe care o conduce.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri