Adrian Oros: Doar 20% dintre piețe sunt închise

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a declarat, într-o vizită în judeţul Neamţ, că doar 20% dintre pieţele agroalimentare sunt închise, scrie Agerpres.

"Ne-am asumat această decizie, care este una nepopulară, dar era necesară pentru că, pentru noi, este mai importantă protecţia sănătăţii oamenilor, decât interesul electoral. Eu sunt convins că marea majoritate a populaţiei a înţeles acest lucru, iar a doua sau a treia zi când s-au dus la piaţă, au văzut că funcţionează, iar în cele închise s-au găsit soluţii alternative. Decizia a fost luată pentru o perioadă scurtă. Mi-am cerut scuze pentru că am provocat neplăceri", a declarat Adrian Oros.

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale se află în Neamţ, pentru a participa la o serie de discuţii cu fermierii din judeţ.

Camera Deputaţilor a adoptat pe 10 noiembrie amendamentul PSD potrivit căruia, pe durata stării de alertă, pieţele agroalimentare în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante, talciocurile îşi vor putea continua activitatea, cu respectarea măsurilor de distanţare socială şi protecţie sanitară.

Sursa foto: ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Agricultură »Setari Cookie-uri