Comisia Europeană aprobă un sprijin de 12 milioane euro pentru producătorii de vin afectați de pandemie

Comisia Europeană a aprobat o schemă românească în valoare de 12,4 milioane de euro pentru sprijinirea producătorilor de vin afectați de pandemia de coronavirus.

De asemenea, Comisia Europeană a aprobat o schemă românească în valoare de 1,7 milioane de euro destinată companiilor aeriene care reiau sau încep să efectueze zboruri înspre și dinspre aeroportul din Sibiu.

Sprijinul public se va acorda sub formă de subvenții directe. Schema este menită să răspundă nevoilor de lichidități ale viticultorilor în cauză și să garanteze că aceștia își pot continua activitățile și își pot păstra locurile de muncă în timpul pandemiei și după aceasta.

Se preconizează că peste 1.000 de producători vor beneficia de această schemă. Comisia a constatat că schema românească este în conformitate cu condițiile prevăzute în cadrul temporar. În special, ajutorul nu va depăși 100.000 euro per beneficiar care își desfășoară activitatea în domeniul producției primare de produse agricole; și se acordă cel târziu până la 31 decembrie 2020.

Comisia a concluzionat că măsura este necesară, adecvată și proporțională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE și cu condițiile prevăzute în cadrul temporar.

Citeste si:
România a emis noi alerte de măști neconforme venite din China
România a emis noi alerte de...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Agricultură »Setari Cookie-uri