Agenţia de stat responsabilă pentru achiziţiile de grâu ale Iordaniei a cumpărat o cantitate de 60.000 de tone de grâu de la firma Cerealcom Dolj, la o licitaţie, scrie Agerpres.

Grâul a fost cumpărat la un preţ de 269,20 de dolari per tonă C&F (preţ şi navlu) și urmează să fie livrat de Cerealcom Dolj în prima jumătate a lunii august 2021.

Alte două firme de trading au participat la licitaţia care s-a încheiat pe 13 ianuarie:

  • CHS care a oferit un preţ de 277,97 dolari pe tonă C&F şi Ameropa, care a venit cu o ofertă de 284,93 dolari per tonă C&F (preţ şi navlu).

Potrivit datelor operative furnizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale producţia totală de cereale boabe a României a scăzut în acest an la aproape jumătate faţă de 2019, din cauza secetei pedologice extreme care a afectat unele zone agricole din ţară, totalizând puţin peste 17 milioane de tone.

Producţia de grâu a României a înregistrat un minus de aproape 41% faţă de 2019, ajungând la 6,091 milioane de tone, de pe o suprafaţă de 2,088 milioane hectare şi o medie de 2.917 kg/ha, faţă de 4.749 kg/ha anul trecut.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri