RDF Arad, unul dintre cei mai importanți jucători regionali în agribusiness, a realizat investiţii de 5,7 milioane euro în soluţii de depozitare, tehnologie şi utilaje şi vizează să achiziţioneze companii cu domenii de activitate conexe.

Astfel, compania a realizat o investiţie în valoare de 3 milioane euro în sediul RDF din localitatea Şofronea, judeţul Arad, cu obiectivul de a creşte capacitatea de depozitare a companiei de la 10.000 la 22.000 de tone.

În acelaşi timp, RDF a achiziţionat aparatură de laborator şi instalaţii noi pentru selecţia şi tratarea seminţelor, precum şi o fabrică de extrudat soia. Mai mult, investiţia a presupus schimbarea întregii infrastructuri deţinute prin schimbarea sistemului de canalizare, înlocuirea a peste 12.000 mp de platforme betonate şi renovarea integrală a spaţiilor de depozitare şi a întregului sediu al companiei.

RDF Arad a realizat o investiţie în valoare de 1,3 milioane euro în achiziţia unei baze pentru depozitare în localitatea Ineu, judeţul Arad, cu o capacitate de depozitat cereale de 20,000 tone, şi pentru implementarea sistemul de gestiune Dynamics Navision.

De asemenea, a efectuat investiţii de 1,4 milioane de euro pentru completarea parcului cu utilaje agricole noi, moderne, pentru exploatarea terenurilor.

”Prin aceste investiții am reușit să creștem capacitatea de depozitare de la 10.000 la 42.000 tone și cantitatea de semințe produse, și nu în ultimul rând, să reducem costurile. Mai mult, prin achiziția fabricii de extrudate soia, am devenit printre puținii procesatori de soia din Romania. Învestițiile în utilaje ne permit să lucrăm suprafețe de trei ori mai mari de teren agricol, iar investiția din Ineu ne-a ajutat să creștem cantitățile de cereale pe care le tranzacționam, mergând în sprijinul fermierilor din zonă, unde spațiile de depozitare sunt insuficiente”, a spus Florin Deznan, CEO RDF Arad.

Investițiile au fost realizate prin intermediul unui proiect de fonduri europene, prin care 50% din investiție a venit de la AFIR iar 50% din credit bancar. Investițiile din baza de la Ineu și în utilajele agricole au fost realizate cu ajutorul unui cred bancar și leasing.

În 2020 echipa RDF a crescut afacerile cu 65% și a ajuns la un profit operațional (EBITDA) de 4,3 milioane lei. În anul 2021 RDF estimează o creștere de aproximativ 20% a cifrei de afaceri și o creștere de EBIDTA cu aproximativ 50% față de 2020. RDF a crescut de asemenea suprafețele de teren agricol lucrate de la 600 ha în 2019 la 2000 ha în 2021.

Sursa foto: RDF Arad

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri