BASF Agricultural Solutions va lansa Programul Global de Gestionare a Carbonului în Agricultură (Global Carbon Farming), care îi va ajuta pe fermieri să reducă emisiile de dioxid de carbon.

În contextul în care agricultura este responsabilă pentru aproximativ 20% din emisiile globale de CO2, practicile agricole eficiente din punct de vedere al carbonului pot contribui în mod semnificativ la combaterea schimbărilor climatice. BASF va stabili un program care le va permite fermierilor să urmărească și să profite de pe urma practicilor de reducere a emisiilor de CO2, realizând astfel încă un pas în combaterea schimbărilor climatice.

Programul Global Carbon Farming, care va fi lansat la începutul anului 2022, va sprijini angajamentul BASF Agricultural Solutions de a reduce amprenta de carbon cu 30% pe tona de cultură produsă, pentru culturile de grâu, soia, orez, rapiță și porumb, până în 2030.

Programul Global Carbon Farming va promova practici agricole sustenabile și va încuraja o utilizare a întregului portofoliului BASF pentru fermieri – de la semințe, trăsături genetice, produse chimice și biologice inovatoare de protecție a culturilor, până la agricultura digitală și soluțiile de management al îngrășămintelor. Programul va fi susținut de instrumente pentru direcționarea și evaluarea progreselor făcute de fermieri, astfel încât să îi ajute să ia decizii echilibrate în parcursul lor spre o agricultură durabilă. În plus, îi va ajuta să reducă emisiile din fermă și să capteze mai mult carbon în sol, aceștia jucând un rol important în atingerea obiectivelor asumate de companie.

De asemenea, BASF va construi un cadru global care să le permită fermierilor să genereze credite de carbon de la certificatori recunoscuți, care vor genera un al doilea flux de venituri, ca urmare a eforturilor pe care le fac pentru reducerea carbonului.

Acesta va permite fermierilor din întreaga lume să îmbunătățească starea de sănătate a solurilor, să reducă emisiile, să capteze carbonul și, în același timp, să fie recompensați pentru eforturile lor dedicate combaterii schimbărilor climatice.

Vincent Gros, președintele BASF Agricultural Solutions

BASF Agricultural Solutions a început recent primele teste multianuale pe teren, acestea concentrându-se pe practici agricole durabile, captarea carbonului în sol și reducerea emisiilor la nivelul fermei.

Rezultatele testelor vor duce la oferte care să le permită fermierilor să valorifice sinergii prin tehnologiile inovatoare BASF, prin puterea agriculturii digitale oferită de utilizarea platformei xarvio și a instrumentului de evaluare a durabilității al companiei, recunoscut internațional, AgBalance, pentru a evalua date și a lua decizii informate cu scopul îmbunătățirii sustenabilității.

Peste 110.000 de angajați din Grupul BASF contribuie la succesul clienților noștri în aproape toate sectoarele și aproape în fiecare țară din lume. Portofoliul este organizat în șase segmente: produse chimice, materiale, soluții industriale, tehnologii de suprafață, nutriție și îngrijire și soluții agricole. BASF a generat vânzări de 59 de miliarde de euro în 2020. Acțiunile BASF sunt tranzacționate la bursa din Frankfurt (BAS) și sub formă de certificat de depozit american (BASFY) din SUA.

Sursa foto: BASF Agricultural Solutions

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri