Legea pentru modificarea şi completarea cadrului legislativ privind irigaţiile, prin care fermierii sunt sprijiniţi pentru dezvoltarea sistemelor de irigaţii locale, a primit votul Parlamentului, informează Ministerul Agriculturii, printr-un comunicat.

Prin noul act normativ este majorat la 1,5 miliarde de euro bugetul alocat pentru reabilitarea infrastructurii prevăzută în Programul Naţional de Reabilitare şi/sau Înfiinţare a Infrastructurii Principale de Irigaţii şi Infrastructurii de Desecare şi Drenaj.

"Mă bucur că acest proiect pe care l-am iniţiat alături de colegii mei parlamentari a fost adoptat de Legislativ. Prin această completare a legislaţiei, putem finanţa şi sistemele de irigaţii la nivelul fermelor, astfel încât fermierii să-şi poată crea microsisteme de irigat, care să îi ajute să obţină producţii mai bune.", a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

Deţinătorii sistemelor de irigaţii locale au dreptul de a beneficia de finanţare publică nerambursabilă pentru proiecte de dezvoltare rurală de investiţii pentru înfiinţarea/reabilitarea/modernizarea şi/sau exploatarea sistemelor de irigaţii locale. Deţinătorii sistemelor de irigaţii locale au obligaţia dotării acestor sisteme cu mijloace de măsurare a consumului de apă şi energie electrică pentru irigaţii.

Cheltuielile, în cotă de până la 50%, aferente consumului de energie electrică, necesar asigurării apei pentru irigaţii de către deţinătorii de sisteme de irigaţii locale, independente de infrastructura de îmbunătăţiri funciare, vor fi suportate din bugetul ANIF, pe aceleaşi principii aplicate deja fermierilor care folosesc infrastructura principală de irigaţii şi beneficiază în prezent de această măsură.

Sursa foto: Facebook Adrian Chesnoiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri