Din cauza amenințării continue pe care o înfruntă la locul de muncă, fermierii ucraineni din zona Zaporizhzhia, aflată foarte aproape de zona de conflict, sunt trimiși de angajatori cu căști și veste antiglonț, transmite Reuters.

Astfel, publicația oferă exemplul a doi fermieri, Yuri și Oleksii, care sunt determinați să continue să iasă pe câmp, chiar dacă în ultima vreme atacurile, în special cele cu rachete, au crescut în intensitate.

Prin urmare, aceștia nu mai ies fără căști și veste antiglonț, echipamente care le-au rămas după efectuarea stagiului militar.

"Ieșim în câmp, trecem de punctele de control, mergem la muncă, bem ceai și cafea, ne punem vestele antiglonț și ieșim în câmp. Dacă sunt bombardamente, ne întoarcem la birou", a declarat Yuri pentru jurnaliștii străini.

De asemenea, Oleksii descrie atacurile rusești ca fiind "de speriat, dar controlabile", din moment ce majoritatea au loc noaptea.

Nu în ultimul rând, se întâmplă frecvent ca fermierii ucraineni să apele la specialiști care să înlăture explozibilii rămași sau resturile de rachete.

Ucraina este al cincilea cel mai mare exportator de grâu din lume, conform publicației.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri