9 Iunie 2022

Cu liftul la strânsul recoltei. O companie britanică va lansa "ferma zgârie-nori"



Jones Food Company, o companie britanică cu sediul în Bristol, ce experimentează noi modalități de cultivare a diverselor recolte agricole, va construi o adevărată "fermă zgârie-nori" pentru a reduce amprenta de carbon generată de importuri, dar și pentru a asigura securitatea alimentară a țării.

În momentul când va fi finalizată, ferma verticală va avea dimensiunea a aproape 100 de terenuri de tenis suprapuse, informează publicația Independent.

Cei implicați în proiect, un economist specializat în domeniul agricol și un fermier, susțin faptul că agricultura verticală folosește cu 95% mai puțină apă și poate fi pusă în practică folosind exclusiv energie verde.

Compania experimentează deja în acest sens cu roșii, căpșuni și hamei, având de asemenea capacitatea de a produce hrană "întărită" prin introducerea de vitamine în fluxul de apă vertical care stropește culturile.

De asemenea, Jones Food vrea să reducă și amprenta de carbon pe care o generează importul anual al hranei în Marea Britanie, în condițiile în care, în anul 2020, 46% din mâncarea cosumată în această țară a fost importată.

"Nu va trece mult până când va deveni inacceptabil social să imporți, spre exemplu, plante pe calea aerului", a declarat Glyn Stephens, unul dintre reprezentanții companiei. "Va fi pur și simplu la fel de inacceptabil precum fumatul".

Nu în ultimul rând, deși compania folosește fertilizanți în procesul de creștere a recoltelor, cei implicați declară că este vorba despre cantități foarte mici în comparație cu cele folosite în agricultura tradițională și, în plus, fertilizanții care nu sunt absorbiți de plante sunt reciclați.



Citeste si