22 Iulie 2011

Renault a investit 30 mil. euro in Matrite Dacia, pentru a creste capacitatea de 7 ori



Compania Automobile Dacia a investit din 2007 pana in prezent 30 de milioane de euro in Matrite Dacia, singura entitate din grup care produce utilaje pentru presaj, pentru a-i creste capacitatea de 7 ori.

Banii au fost folositi pentru cresterea cu 60% a suprafetei atelierelor, pentru cumpararea de echipamente performante, reamenajarea fluxului de productie si formarea angajatilor.

La nivel mondial Matrite Dacia a devenit una cele mai bine dotate companii care fabrica matrite. In Romania, poseda singura presa de 2.400 tone forta din tara.

„Matrite Dacia completeaza gama de competente necesare unui constructor auto, de la conceperea de produse si procese specifice industriei auto, de la inginerie la realizarea utilajelor, fabricarea vehiculelor si vanzarea acestora”, a declarat Jérôme Olive, director general, Automobile Dacia.

Uzinele din Romania, Maroc, India, Turcia, Slovenia, Argentina, Brazilia, Franta sau Spania au fost deja dotate cu utilaje concepute la Matrite Dacia.

Cifra de afaceri a Matrite Dacia a fost de peste 7,5 milioane de euro in 2010, iar exporturile reprezinta 90 % din aceasta.

„Angajatii de la Matrite au ca misiune conceperea proceselor de fabricatie, realizarea studiilor, preliminare dar si a utilajelor si finisarea lor cu ajutorul preselor. Ei asigura si punerea in functiune a utilajelor in uzine”, a spus Mostafa El-Mouatassim, director general, Matrite Dacia.

Matrite Dacia are peste 17.000 metri patrati suprafata, 9.000 de metri patrati construiti pentru ateliere, 222 de angajati.



Citeste si