15 August 2011

Top 6 greseli care te pot lasa fara masina



O asigurare auto iti protejeaza masina, dar cand vine vorba de hoti, cu cat mai multa atentie oferi masinii tale, cu atat este mai in siguranta. Insa, daca preferi sa traiesti periculos, iata sase "greseli" clasice care te pot lasa fara masina.

1. Lasati portierele masinii descuiate

Acest lucru poate suna hilar, dar multe cazuri de furturi auto se intampla atunci cand proprietarii sunt neatenti si uita sa blocheze portierele, scrie publicatia Insure.com.

Astfel, aproximativ 50% dintre masinile furate sunt lasate neincuiate si au, uneori, si cheile in contact. O usa incuiata reprezinta o prima masura antifurt!

Cei mai multi hoti de masini nu se vor deranja sa fure o masina cu portierele incuiate atunci cand exista atat de multe altele uitate deschise.

2. Parcati masina in zone intunecate si pustii

Cand vine vorba de alegerea unui loc sigur de parcare, aveti incredere in instinctele proprii.

Cei mai multi soferi si proprietari cunosc acele locuri de parcare izolate si intunecate care au o probabilitate mare de a atrage hotii de masini. Cu toate acestea, atunci cand sunteti in intarziere, de exemplu la un film, iar toate locurile bune sunt deja ocupate, este usor sa-ti ignori "vocea interioara" si sa parchezi oriunde, pentru ca te grabesti.

De cele mai multe ori, este recomandat sa aveti mai multa incredere in instinctele dumneavoastra atunci cand sunt indoieli cu privire la siguranta oferita de un loc de parcare.

3. Nu utilizati dispozitive antifurt

Cu cat creezi mai multe bariere in calea furtului, cu atat va fi mai in siguranta masina ta. Desi sunt demodate si relativ ieftine, dispozitivele de blocare a volanului raman un mijloc eficient de protectie. Daca aveti unul, utilizati-l!

Multi soferi prefera alarmele sonore, care atrag atentia asupra vehiculelor. Altii folosesc imobilizatorul electronic, un computer cu un cod care recunoaste cheia si previne pornirea motorului cu o alta cheie. De asemenea, sunt eficiente si dispozitivele de urmarire conectate la satelit, care pot ajuta politia sa va identifice masina furata mult mai repede.

Totodata, printr-un sistem antifurt primele de asigurare a masinii se pot reduce semnificativ.

4. Lasati "garda jos" cand ajungeti acasa

Multi oameni iau masuri de precautie impotriva furtului in timp ce calatoresc, dar devin neatenti atunci cand se intorc acasa. Aceasta este o mare greseala! A-ti lasa masina deschisa pe aleea din fata casei reprezinta o invitatie pentru oricine tentat sa se urce in ea si sa plece.

Intotdeauna blocati masina si utilizati dispozitivele antifurt, chiar si atunci cand parcati in apropiere de domiciliu. De asemenea, daca aveti un garaj, utilizati-l!

5. Hotilor nu le plac masinile vechi

Nu conteaza cat de vechi si uzat este un bun, deoarece niciodata nu poate fi exclus complet riscul unui furt.

De obicei, masinile vechi sunt mai usor "spart" si de furat pentru piese de schimb, deoarece nu au o securitate sporita. Aceastea sunt usor de vandut pe bucati, iar hotii pot obtine mai multi bani pe piese decat ar fi obtinut pe masina intreaga.

In unele cazuri, infractorilor nu le pasa de valoarea masinii pe care o fura. Ei au nevoie doar de un transport temporar.


6. Lasati motorul pornit

In perioadele calduroase ale anului, ati putea fi tentat sa lasati vehiculul pornit pentru a mentine aerul conditionat in functiune in timp ce vizitati diferite magazine.

Neatentia s-ar putea sfarsi prin a plati un pret prea mare. Dureaza numai cateva secunde pentru un hot atent sa sara in masina dumneavoastra si sa plece.

Cand este frig afara, hotii urmaresc, de asemenea, masinile care au fost lasate cu motorul pornit in drum pentru a se incalzi.


7. Obiectele de valoare, un magnet pentru hoti

Dupa ce ati luat toate masurile pentru a evita furtul, asigurati-va ca nu ati facut nimic pentru a incuraja pe cineva sa patrunda in vehiculul dumneavoastra.

Multi oameni lasa prosteste bani la vedere, dispozitive GPS si diverse pachete de valoare in masinile personale. Pentru un hot, acest lucru reprezinta o invitatie careia ii este greu sa-i reziste.

Fa-ti timp pentru a pune obiectele de valoare in portbagajul masinii. Daca aveti un minivan sau un SUV, acoperiti elementele de valoare cu o patura.



Citeste si