4 Noiembrie 2011

Draxlmaier va extinde capacitatile de productie din Romania



Producatorul german de componente auto Dräxlmaier intentioneaza sa extinda capacitatile de productie la fabricile detinute la Satu Mare, Codlea si Hunedoara si sa dezvolte colaborarea cu universitatile romanesti, pentru specializarea profesionala a angajatilor, transmite Guvernul intr-un comunicat.

Potrivit sursei citate, proiectul de investitii care urmeaza sa fie realizat la Satu Mare are o valoare de aproximativ 30 milioane euro si consta in extinderea capacitatii de productie pe sectorul de cablaje electrice pentru autovehicule. Investitia va fi derulata in perioada 2012-2013 si va crea aproximativ 1.000 locuri de munca, potrivit Mediafax.

Investitia actuala a grupului german la Satu Mare este de circa 26 milioane euro si peste 4.300 locuri de munca.

Investitorul a anuntat totodata ca va extinde cooperarea cu universitati romanesti, in vederea specializarii profesionale a personalului companiei, se mai arata in comunicat.

Investitiile cumulate ale grupului Dräxlmaier in Romania totalizeaza, din 1993 si pana in prezent, aproximativ 200 milioane euro si 12.000 locuri de munca.

Dräxlmaier detine cinci unitati in Romania, la Satu Mare, Timisoara, Pitesti, Codlea si Hunedoara.

Grupul german are in total 45 unitati de productie in lume, dintre care 30 in Europa, 5 in Africa, 3 in Asia si alte 7 in America Centrala si de Nord.

In luna septembrie, ministrul Economiei, Ion Ariton, s-a aflat in Germania, Dräxlmaier anuntand atunci ca ia in calcul derularea unei noi investitii in Romania, in valoare de 26,8 milioane euro, noua fabrica urmand sa creeze 1.000 locuri de munca si sa ii aiba drept clienti principali pe producatorii germani de masini Daimler si Porsche.

Dupa inchiderea fabricii Nokia de la Jucu (judetul Cluj), in luna septembrie, Guvernul a transmis mai multe comunicate privind intalniri ale premierului Emil Boc cu investitori straini care isi prezinta proiecte de dezvoltare a afacerilor in Romania.

Executivul a anuntat de altfel, la acea data, ca este in faza avansata de negocieri cu zece companii pentru a atrage investitii complementare, in principal in sectorul componentelor auto, si a compensa astfel pierderile generate de inchiderea fabricii Nokia.



Citeste si