Societatea Germana pentru Expertiza Tehnica (TUV) a prezentat rezultatele studiului de fiabilitate 2011 realizat pe 7,25 milioane de masini rulate, modelul romanesc Dacia Logan fiind pe locul intai la defecte majore in categoria 2-3 ani vechime.
La categoria 4-5 ani, modelul Dacia Logan s-a clasat pe locul al doilea, dupa Renault Espace.

Pe primul loc la fiabilitate in categoria masini de 2-3 ani vechime a fost modelul Toyota Prius, urmat de Auris, iar la categoria 4-5 ani Volkswagen Phaeton, urmat de Toyota Prius.

Inspectiile tehnice efectuate de TUV au fost realizate incepand din iulie 2010 pana in iunie 2011.

Potrivit studiului, numarul de vehicule cu probleme grave a crescut la 19,7% anul acesta. Un procent de 26,3% dintre masini au defecte minore si 53,9% sunt lipsite de defecte.

Cele mai bune masini vechi au iesit Toyota Prius, Toyota Auris, Mazda2, Volkswagen Phaeton, Porsche Boxster/Cayman, Porsche 911, Toyota Corolla Verso, Toyota RAV4, Honda Jazz si Toyota Yaris.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri